Meny

Khashoggi-saken:

Har Saudi-Arabias kronprins endelig gått for langt for Vesten?

VIDEO: Dette har skjedd i Khashoggisaken

Saudi-Arabias mektige, egenrådige og uerfarne kronprins Mohammed bin Salman (33) er vant til å få det som han vil. Vil det være slutt på Vestens tålmodighet etter det mistenkte drapet på journalist Jamal Khashoggi?

– Regimet er vant til å gjøre akkurat hva de vil. Den unge kronprinsen er løs på avtrekkeren, og kan ha feiltolket grensene for hva han kan gjøre utenlands, sier seniorrådgiver Ina Tin i Amnesty International Norge til ABC Nyheter.

Hun har Saudi-Arabia som spesialområde.

– Saudi-Arabia er blant regimene som tyr til overgrep mot sine borgere, selv når de befinner seg på fremmed jord, sier seniorrådgiveren.

En hensynsløs og mislykket militært intervensjon i Jemen . Voldsom diplomatisk konflikt med Qatar siden i fjor sommer. Bortføring av saudiske regimekritikere. Husarrest av eget lands næringslivsledere, medlemmer av kongefamilien og til og med Libanons statsminister Saad Hariri i november i fjor.

Og denne måneden: den kjente saudiske journalisten Jamal Khashoggi ble - ifølge tyrkiske etterforskere - drept og partert i Saudi-Arabias konsulat i Islamabad, 2. oktober (se video, og faktaboks nederst i artikkelen).

Khashoggi var spaltist i den innflytelsesrike amerikanske avisen Washington Post, og kjente det lukkede kongehuset fra innsiden. Han har det siste året bodd i USA, og har beskrevet hjemlandet som preget av frykt, trusler og pågripelser.

– Særlig grotesk eksempel

– Khashoggi-saken er et særlig grotesk eksempel, men man kan nærmest si at «forsvinninger» i utlandet er et mønster for Saudi-Arabias politikk mot dissidenter, sier Tin.

Hun understreker at mye ved saken foreløpig er spekulasjoner.

– Men det antatte drapet sender et signal om at ingen regimekritiske saudiere kan føle seg trygge, noe sted i verden. Aktivister jeg har direkte kontakt med er nå enda reddere, sier Tin i Amnesty.

Seniorrådgiveren forteller at hun personlig kjenner to saudiske aktivister som sitter fengslet i hjemlandet etter å ha blitt bortført av saudi-agenter fra henholdsvis Qatar og Emiratene.

Saudi-Arabia er et absolutt monarki. Som følge av de kongeliges flerkoneri har dynastiet i dag flere tusen prinser, med ledende stillinger i næringsliv og statsapparat.

Kong Salman (82) lider av Alzheimers. Sønnen Mohammed bin Salman (33) ble utpekt som kronprins i 2017.

Den antatt drepte saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi. Arkivfoto fra mai 2010. NTB Scanpix/AFP.

– Han er ung, uerfaren og har ikke særlig mye utdannelse, sier Tin i Amnesty.

Les også: Avis: Amerikansk etterretning knytter bin Salman til angivelig journalist-drap

Total kontroll

Kronprinsen har vært travelt opptatt med å sikre seg kontroll over næringsliv, media, de væpnede styrkene og landets etterretning.

Hvor mye vil USA og Vesten tåle fra regimet i landet? Saudi-Arabia kan påvirke oljeprisene direkte. Saudi-Arabia brukte ifølge Forbes mest på våpenimport i verden i fjor, men India topper vanligvis denne listen. Saudi-Arabia har vært USAs partner Midt-Østen i tiår, og har en strategisk viktig beliggenhet. Saudi-Arabia er også den største arabiske økonomien, og har to av islams helligste byer: Mekka og Medina.

Da USAs utenriksminister Mike Pompeo tirsdag møtte kronprinsen i Riyadh var stemningen fortsatt vennlig, skandalen tatt i betraktning. USAs president Donald Trump har hittil vært tilbakeholdende i sin kritikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte kronprins bin Salman tirsdag. Khashoggi-skandalen sto øverst på agendaen. NTB Scanpix/Reuters.

Irans lange skygge

Utenrikspolitisk spiller også konflikten med Iran inn. Her har Trump-regjeringen trukket seg fra atomavtalen, og hentet inn Iran-fiendtlige John Bolton som ny rådgiver for nasjonal sikkerhet.

Tyrkisk politimann utenfor Saudi-Arabias konsulat i Istanbul torsdag. NTB Scanpix/AP.

– Saudi-Arabia og Iran er to av de største militærmaktene i Midtøsten i tillegg til Israel, og kronprinsen puster aktivt på glørne i konflikten, sier Tin.

Krigen i Jemen blir ofte betraktet som en «stedfortrederkrig» mellom de to regionale stormaktene.

– Måten kronprinsen håndterer konfliktene er aggressiv og hodeløs.

Om USA skulle vende Saudi-Arabia ryggen, antar mange at landet vil kunne søke nærmere samarbeid med Russland eller Kina.

– Hendelsen ødelegger alvorlig for imaget Saudi-Arabia har forsøkt å bygge de siste årene. De har brukt enorme summer på PR, for å skape et bilde av en reformvennlig og liberal kronprins, sier Tin.

Saudiarabiske kvinner får nå kjøre bil, folk kan gå på kino og flere andre religiøse og sosial regler er myknet opp noe. Målet med de forsiktige reformene er å gjøre landet attraktivt for investorer, og økonomien mindre oljeavhengig.

Flere næringslivstopper, den amerikanske finansministeren og sjefen for Det internasjonale pengefondet har trukket seg fra en planlagt investeringskonferanse i Riyadh 23-25. oktober etter Khashoggi-saken.

Les også: – Spørsmålet er om Israel vil risikere krig mot Iran

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En saudi-kvinne praktiserer yoga i byen Jeddah 7. september. Yoga var i flere tiår forbudt i Saudi-Arabia, men kronprinsens forsiktige reformer har lettet noe på de erkekonservative religiøse reglene i landet. NTB Scanpix/AFP.

– Rammer enhver gruppe

Aksjekursene på Wall Street i USA sank da det ble annonsert at landets utenriksminister Steve Munchin ikke ville delta ved en investeringskonferanse i Riyadh senere i måneden, etter det mistenkte drapet i Tyrkia. NTB Scanpix/AFP.

– Kronprinsen har vist at han er villig til å aksjonere mot enhver gruppe i det saudiske samfunnet han mistror, det være seg sentrale religiøse ledere, andre kongelige eller næringslivstopper, sier Tin.

I 2017 beordret bin Salman 200 rike forretningsmenn og prinser i husarrest i Ritz Carlton-hotellet i Riyadh. De ble utpresset og først løslatt etter å ha donert milliarder til kronprinsens «anti-korrupsjons-etat.»

15 saudiarabiske menn ankom Istanbul få timer før Khashoggi forsvant.

Amerikansk etterretning føler seg stadig mer sikre på at kronprins bin Salman sto bak det mistenkte drapet på Khashoggi, selv om det per torsdag denne uken dreide seg om «indisier snarere enn bevis», melder NTB torsdag.

New York Times og andre medier har dokumentert at flere av de mistenkte arbeider for den saudiarabiske sikkerhetstjenesten, landets forsvar eller et saudiarabisk departement.

– Saudierne må ha visst at dette, enten det var ment å ende med drap eller var et bortføringsforsøk, ville vekke stor oppsikt, sier Tin.

(Se faktaboks nederst i artikkelen for en oversikt over forsvinningssaken.)

Les også: Kvinnerettsaktivister fengslet i Saudi-Arabia (mai)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tyrkiske åstedsgranskere i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul onsdag kveld. NTB Scanpix/AFP.

Lekker som en sil

Tyrkiske etterforskere har lekket en rekke detaljer om etterforskningen til media, mens myndighetene – president Recep Tayyi Erdogan og hans statsråder – har vært mer tilbakeholdne i sin kritikk. De vil trolig forsikre seg om amerikansk støtte før de anklager Saudi-Arabia direkte, skriver The Economist .

– Det er et intrikat politisk spill, der Tyrkia later til å ville presse Saudi-Arabia gjennom lekkasjene. Det virker likevel som de er redde for å eskalere utover et visst punkt.

Og det kan fortsatt hende at de økonomiske interessene, som USAs våpeneksport, kan bli avgjørende for Vestens respons, også denne gangen. Men selv om Saudi-Arabia skulle klare å navigere skandalen uten brudd med USA mener seniorrådgiveren den har gjort enorm skade på landets renommé:

– Regimets image har fått seg et skudd for baugen. Saudiarabiske myndigheter har begått en enorm bommert i Khashoggi-saken.

Fakta: Khashoggi-saken

Den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi ble sist sett da han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Dette skal ifølge tyrkiske, amerikanske og britiske medier ha skjedd:

 • Fredag 28. september oppsøker Khashoggi konsulatet for å få annullert sitt tidligere ekteskap, for å kunne gifte seg med sin tyrkiske forlovede Hatice Cengiz.
 • Han får beskjed om å komme tilbake uken etter. Samme helg får han telefon fra konsulatet som ber ham hente dokumentet tirsdag 2. oktober.
 • 2. oktober kl. 3.13 lander et privatfly med ni saudiarabere på Atatürk-flyplassen i Istanbul. Flyet kommer fra Riyadh i Saudi-Arabia, og noen av passasjerene har diplomatpass. De sjekker inn på et hotell i nærheten av konsulatet etter å ha reservert rom for tre dager. De forlater hotellet senere samme dag.
 • Kl. 13.14 går Khashoggi inn på konsulatet. På forhånd har han gitt sine to telefoner til kjæresten og bedt henne skaffe hjelp hvis han ikke kommer tilbake. Hun blir stående utenfor konsulatet til klokken 1 om natten, men Khashoggi dukker aldri opp.
 • Omtrent kl. 16, knapt tre timer etter at Khashoggi har gått inn i bygningen, forlater seks biler med saudiarabiske tjenestemenn konsulatet. To andre biler kjører til generalkonsulens residens 200 meter unna. De kjører videre fire timer senere. Residensens tyrkiske ansatte blir bedt om å ta seg fri.
 • Cirka kl. 17.15 lander enda et fly med saudiarabiske tjenestemenn i Istanbul. Flyet forlater flyplassen etter en times tid. Det mellomlander i Egypt før det fortsetter til Riyadh.
 • Kl. 22.46 forlater flyet som ankom natt til tirsdag, Istanbul. Det flyr til Dubai.
 • 3. oktober melder nyhetsbyrået Reuters at Jamal Khashoggi har forsvunnet.
 • 5. oktober sier Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i et intervju med Bloomberg at tyrkiske myndigheter gjerne må gjennomsøke konsulatet.
 • 6. oktober starter tyrkiske myndigheter etterforskning. Dagen etter sier tyrkiske kilder at de mistenker at Khashoggi er blitt drept inne på konsulatet og at 15 saudiarabiske statsborgere ble fløyet til Tyrkia for å utføre operasjonen. Saudi-Arabia avviser anklagene.
 • 8. oktober ber Tyrkia om tillatelse til å gjennomsøke konsulatet. Det skjer etter at Saudi-Arabias ambassadør for andre gang har vært inne på teppet i tyrkisk UD.
 • 9. oktober blir det kjent at opptak fra konsulatets overvåkingskameraer er forsvunnet.
 • 10. oktober trykker den regjeringsvennlige tyrkiske avisen Sabah navn og fødselsår på de 15 saudiaraberne som ankom Istanbul 2. oktober.
 • 11. oktober skriver Washington Post at tyrkiske tjenestemenn har fortalt amerikanske tjenestemenn at de har lyd- og videoopptak som beviser at Khashoggi ble drept inne på konsulatet.
 • 13. oktober gjentar Tyrkia anmodningen om å få tilgang til Saudi-Arabias konsulat.
 • 14. oktober har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias kong Salman sin første telefonsamtale om saken. De blir enige om å etablere en felles arbeidsgruppe.
 • 15. oktober går tyrkiske etterforskere inn i konsulatet. Der blir de i åtte timer.
 • 16. oktober opplyser Erdogan at det ble funnet giftige substanser som var blitt «malt over» i bygningen. En ikke navngitt tyrkisk tjenestemann sier til AP at politiet har funnet «sikre beviser» for at Khashoggi ble drept i konsulatet.
 • Samme dag returnerer Saudi-Arabias konsul til Istanbul, Mohammed al-Otaibi, til Riyadh.
 • USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser til Riyadh der han møter kong Salman, kronprins Mohammed bin Salman og utenriksminister Adel al-Jubeir i Riyadh.
 • 17. oktober reiser Pompeo til Tyrkia, der han diskuterer saken med Erdogan og utenriksminister Mevlut Cavusoglu.
 • 18. oktober avsluttet tyrkisk politi gjennomsøkningen av den saudiarabiske konsulens bolig i Istanbul.
 • 19. oktober leter tyrkisk politi flere steder i Istanbul-området etter Khashoggis levninger, samtidig med at flere amerikanske medier navngir noen av saudiaraberne som skal ha vært sentrale i den angivelige likvidasjonen.

(NTB)

Les også:

Saudi-Arabia vil gjøre Qatar til en øy

– Forskjellsbehandlingen viser Irans hykleri

Ruinenes herre: Assads triumf i Syria

Israels ambassadør: – Selvstendig palestinsk stat å foretrekke

«Verdens verste land for arbeidere»

Saudi-Arabias kronprins varsler nye tider med moderat islam og alternativ energi(2017)

Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman ved et møte med USAs forsvarsminister Jim Mattis i mars. NTB Scanpix/AP.
Øvrige kilder: SNL , Economist , NTB, BBC News.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:24 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler11:03 Buss fra Norge kjørte av veien i Sverige – åtte til sykehus11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:01 Eksplosjon og skyting i sentrum av Kabul11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Assange-bilde hengt opp i Bergen10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:21 – 27 soldater drept av IS i Syria09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan05:12 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump
Siste nytt
11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:24SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler11:03VerdenBuss fra Norge kjørte av veien i Sverige – åtte til sykehus11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:01VerdenEksplosjon og skyting i sentrum av Kabul11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeAssange-bilde hengt opp i Bergen10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:21Verden– 27 soldater drept av IS i Syria09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan05:12NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump
Populært