Meny

Khashoggi-saken:

Har Saudi-Arabias kronprins endelig gått for langt for Vesten?

VIDEO: Dette har skjedd i Khashoggisaken

Saudi-Arabias mektige, egenrådige og uerfarne kronprins Mohammed bin Salman (33) er vant til å få det som han vil. Vil det være slutt på Vestens tålmodighet etter det mistenkte drapet på journalist Jamal Khashoggi?

– Regimet er vant til å gjøre akkurat hva de vil. Den unge kronprinsen er løs på avtrekkeren, og kan ha feiltolket grensene for hva han kan gjøre utenlands, sier seniorrådgiver Ina Tin i Amnesty International Norge til ABC Nyheter.

Hun har Saudi-Arabia som spesialområde.

– Saudi-Arabia er blant regimene som tyr til overgrep mot sine borgere, selv når de befinner seg på fremmed jord, sier seniorrådgiveren.

En hensynsløs og mislykket militært intervensjon i Jemen . Voldsom diplomatisk konflikt med Qatar siden i fjor sommer. Bortføring av saudiske regimekritikere. Husarrest av eget lands næringslivsledere, medlemmer av kongefamilien og til og med Libanons statsminister Saad Hariri i november i fjor.

Og denne måneden: den kjente saudiske journalisten Jamal Khashoggi ble - ifølge tyrkiske etterforskere - drept og partert i Saudi-Arabias konsulat i Islamabad, 2. oktober (se video, og faktaboks nederst i artikkelen).

Khashoggi var spaltist i den innflytelsesrike amerikanske avisen Washington Post, og kjente det lukkede kongehuset fra innsiden. Han har det siste året bodd i USA, og har beskrevet hjemlandet som preget av frykt, trusler og pågripelser.

– Særlig grotesk eksempel

– Khashoggi-saken er et særlig grotesk eksempel, men man kan nærmest si at «forsvinninger» i utlandet er et mønster for Saudi-Arabias politikk mot dissidenter, sier Tin.

Hun understreker at mye ved saken foreløpig er spekulasjoner.

– Men det antatte drapet sender et signal om at ingen regimekritiske saudiere kan føle seg trygge, noe sted i verden. Aktivister jeg har direkte kontakt med er nå enda reddere, sier Tin i Amnesty.

Seniorrådgiveren forteller at hun personlig kjenner to saudiske aktivister som sitter fengslet i hjemlandet etter å ha blitt bortført av saudi-agenter fra henholdsvis Qatar og Emiratene.

Saudi-Arabia er et absolutt monarki. Som følge av de kongeliges flerkoneri har dynastiet i dag flere tusen prinser, med ledende stillinger i næringsliv og statsapparat.

Kong Salman (82) lider av Alzheimers. Sønnen Mohammed bin Salman (33) ble utpekt som kronprins i 2017.

Den antatt drepte saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi. Arkivfoto fra mai 2010. NTB Scanpix/AFP.
Den antatt drepte saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi. Arkivfoto fra mai 2010. NTB Scanpix/AFP.

– Han er ung, uerfaren og har ikke særlig mye utdannelse, sier Tin i Amnesty.

Les også: Avis: Amerikansk etterretning knytter bin Salman til angivelig journalist-drap

Total kontroll

Kronprinsen har vært travelt opptatt med å sikre seg kontroll over næringsliv, media, de væpnede styrkene og landets etterretning.

Hvor mye vil USA og Vesten tåle fra regimet i landet? Saudi-Arabia kan påvirke oljeprisene direkte. Saudi-Arabia brukte ifølge Forbes mest på våpenimport i verden i fjor, men India topper vanligvis denne listen. Saudi-Arabia har vært USAs partner Midt-Østen i tiår, og har en strategisk viktig beliggenhet. Saudi-Arabia er også den største arabiske økonomien, og har to av islams helligste byer: Mekka og Medina.

Da USAs utenriksminister Mike Pompeo tirsdag møtte kronprinsen i Riyadh var stemningen fortsatt vennlig, skandalen tatt i betraktning. USAs president Donald Trump har hittil vært tilbakeholdende i sin kritikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte kronprins bin Salman tirsdag. Khashoggi-skandalen sto øverst på agendaen. NTB Scanpix/Reuters.
USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte kronprins bin Salman tirsdag. Khashoggi-skandalen sto øverst på agendaen. NTB Scanpix/Reuters.

Irans lange skygge

Utenrikspolitisk spiller også konflikten med Iran inn. Her har Trump-regjeringen trukket seg fra atomavtalen, og hentet inn Iran-fiendtlige John Bolton som ny rådgiver for nasjonal sikkerhet.

Tyrkisk politimann utenfor Saudi-Arabias konsulat i Istanbul torsdag. NTB Scanpix/AP.
Tyrkisk politimann utenfor Saudi-Arabias konsulat i Istanbul torsdag. NTB Scanpix/AP.

– Saudi-Arabia og Iran er to av de største militærmaktene i Midtøsten i tillegg til Israel, og kronprinsen puster aktivt på glørne i konflikten, sier Tin.

Krigen i Jemen blir ofte betraktet som en «stedfortrederkrig» mellom de to regionale stormaktene.

– Måten kronprinsen håndterer konfliktene er aggressiv og hodeløs.

Om USA skulle vende Saudi-Arabia ryggen, antar mange at landet vil kunne søke nærmere samarbeid med Russland eller Kina.

– Hendelsen ødelegger alvorlig for imaget Saudi-Arabia har forsøkt å bygge de siste årene. De har brukt enorme summer på PR, for å skape et bilde av en reformvennlig og liberal kronprins, sier Tin.

Saudiarabiske kvinner får nå kjøre bil, folk kan gå på kino og flere andre religiøse og sosial regler er myknet opp noe. Målet med de forsiktige reformene er å gjøre landet attraktivt for investorer, og økonomien mindre oljeavhengig.

Flere næringslivstopper, den amerikanske finansministeren og sjefen for Det internasjonale pengefondet har trukket seg fra en planlagt investeringskonferanse i Riyadh 23-25. oktober etter Khashoggi-saken.

Les også: – Spørsmålet er om Israel vil risikere krig mot Iran

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En saudi-kvinne praktiserer yoga i byen Jeddah 7. september. Yoga var i flere tiår forbudt i Saudi-Arabia, men kronprinsens forsiktige reformer har lettet noe på de erkekonservative religiøse reglene i landet. NTB Scanpix/AFP.
En saudi-kvinne praktiserer yoga i byen Jeddah 7. september. Yoga var i flere tiår forbudt i Saudi-Arabia, men kronprinsens forsiktige reformer har lettet noe på de erkekonservative religiøse reglene i landet. NTB Scanpix/AFP.

– Rammer enhver gruppe

Aksjekursene på Wall Street i USA sank da det ble annonsert at landets utenriksminister Steve Munchin ikke ville delta ved en investeringskonferanse i Riyadh senere i måneden, etter det mistenkte drapet i Tyrkia. NTB Scanpix/AFP.
Aksjekursene på Wall Street i USA sank da det ble annonsert at landets utenriksminister Steve Munchin ikke ville delta ved en investeringskonferanse i Riyadh senere i måneden, etter det mistenkte drapet i Tyrkia. NTB Scanpix/AFP.

– Kronprinsen har vist at han er villig til å aksjonere mot enhver gruppe i det saudiske samfunnet han mistror, det være seg sentrale religiøse ledere, andre kongelige eller næringslivstopper, sier Tin.

I 2017 beordret bin Salman 200 rike forretningsmenn og prinser i husarrest i Ritz Carlton-hotellet i Riyadh. De ble utpresset og først løslatt etter å ha donert milliarder til kronprinsens «anti-korrupsjons-etat.»

15 saudiarabiske menn ankom Istanbul få timer før Khashoggi forsvant.

Amerikansk etterretning føler seg stadig mer sikre på at kronprins bin Salman sto bak det mistenkte drapet på Khashoggi, selv om det per torsdag denne uken dreide seg om «indisier snarere enn bevis», melder NTB torsdag.

New York Times og andre medier har dokumentert at flere av de mistenkte arbeider for den saudiarabiske sikkerhetstjenesten, landets forsvar eller et saudiarabisk departement.

– Saudierne må ha visst at dette, enten det var ment å ende med drap eller var et bortføringsforsøk, ville vekke stor oppsikt, sier Tin.

(Se faktaboks nederst i artikkelen for en oversikt over forsvinningssaken.)

Les også: Kvinnerettsaktivister fengslet i Saudi-Arabia (mai)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tyrkiske åstedsgranskere i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul onsdag kveld. NTB Scanpix/AFP.
Tyrkiske åstedsgranskere i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul onsdag kveld. NTB Scanpix/AFP.

Lekker som en sil

Tyrkiske etterforskere har lekket en rekke detaljer om etterforskningen til media, mens myndighetene – president Recep Tayyi Erdogan og hans statsråder – har vært mer tilbakeholdne i sin kritikk. De vil trolig forsikre seg om amerikansk støtte før de anklager Saudi-Arabia direkte, skriver The Economist .

– Det er et intrikat politisk spill, der Tyrkia later til å ville presse Saudi-Arabia gjennom lekkasjene. Det virker likevel som de er redde for å eskalere utover et visst punkt.

Og det kan fortsatt hende at de økonomiske interessene, som USAs våpeneksport, kan bli avgjørende for Vestens respons, også denne gangen. Men selv om Saudi-Arabia skulle klare å navigere skandalen uten brudd med USA mener seniorrådgiveren den har gjort enorm skade på landets renommé:

– Regimets image har fått seg et skudd for baugen. Saudiarabiske myndigheter har begått en enorm bommert i Khashoggi-saken.

Fakta: Khashoggi-saken

Den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi ble sist sett da han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Dette skal ifølge tyrkiske, amerikanske og britiske medier ha skjedd:

 • Fredag 28. september oppsøker Khashoggi konsulatet for å få annullert sitt tidligere ekteskap, for å kunne gifte seg med sin tyrkiske forlovede Hatice Cengiz.
 • Han får beskjed om å komme tilbake uken etter. Samme helg får han telefon fra konsulatet som ber ham hente dokumentet tirsdag 2. oktober.
 • 2. oktober kl. 3.13 lander et privatfly med ni saudiarabere på Atatürk-flyplassen i Istanbul. Flyet kommer fra Riyadh i Saudi-Arabia, og noen av passasjerene har diplomatpass. De sjekker inn på et hotell i nærheten av konsulatet etter å ha reservert rom for tre dager. De forlater hotellet senere samme dag.
 • Kl. 13.14 går Khashoggi inn på konsulatet. På forhånd har han gitt sine to telefoner til kjæresten og bedt henne skaffe hjelp hvis han ikke kommer tilbake. Hun blir stående utenfor konsulatet til klokken 1 om natten, men Khashoggi dukker aldri opp.
 • Omtrent kl. 16, knapt tre timer etter at Khashoggi har gått inn i bygningen, forlater seks biler med saudiarabiske tjenestemenn konsulatet. To andre biler kjører til generalkonsulens residens 200 meter unna. De kjører videre fire timer senere. Residensens tyrkiske ansatte blir bedt om å ta seg fri.
 • Cirka kl. 17.15 lander enda et fly med saudiarabiske tjenestemenn i Istanbul. Flyet forlater flyplassen etter en times tid. Det mellomlander i Egypt før det fortsetter til Riyadh.
 • Kl. 22.46 forlater flyet som ankom natt til tirsdag, Istanbul. Det flyr til Dubai.
 • 3. oktober melder nyhetsbyrået Reuters at Jamal Khashoggi har forsvunnet.
 • 5. oktober sier Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i et intervju med Bloomberg at tyrkiske myndigheter gjerne må gjennomsøke konsulatet.
 • 6. oktober starter tyrkiske myndigheter etterforskning. Dagen etter sier tyrkiske kilder at de mistenker at Khashoggi er blitt drept inne på konsulatet og at 15 saudiarabiske statsborgere ble fløyet til Tyrkia for å utføre operasjonen. Saudi-Arabia avviser anklagene.
 • 8. oktober ber Tyrkia om tillatelse til å gjennomsøke konsulatet. Det skjer etter at Saudi-Arabias ambassadør for andre gang har vært inne på teppet i tyrkisk UD.
 • 9. oktober blir det kjent at opptak fra konsulatets overvåkingskameraer er forsvunnet.
 • 10. oktober trykker den regjeringsvennlige tyrkiske avisen Sabah navn og fødselsår på de 15 saudiaraberne som ankom Istanbul 2. oktober.
 • 11. oktober skriver Washington Post at tyrkiske tjenestemenn har fortalt amerikanske tjenestemenn at de har lyd- og videoopptak som beviser at Khashoggi ble drept inne på konsulatet.
 • 13. oktober gjentar Tyrkia anmodningen om å få tilgang til Saudi-Arabias konsulat.
 • 14. oktober har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Saudi-Arabias kong Salman sin første telefonsamtale om saken. De blir enige om å etablere en felles arbeidsgruppe.
 • 15. oktober går tyrkiske etterforskere inn i konsulatet. Der blir de i åtte timer.
 • 16. oktober opplyser Erdogan at det ble funnet giftige substanser som var blitt «malt over» i bygningen. En ikke navngitt tyrkisk tjenestemann sier til AP at politiet har funnet «sikre beviser» for at Khashoggi ble drept i konsulatet.
 • Samme dag returnerer Saudi-Arabias konsul til Istanbul, Mohammed al-Otaibi, til Riyadh.
 • USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser til Riyadh der han møter kong Salman, kronprins Mohammed bin Salman og utenriksminister Adel al-Jubeir i Riyadh.
 • 17. oktober reiser Pompeo til Tyrkia, der han diskuterer saken med Erdogan og utenriksminister Mevlut Cavusoglu.
 • 18. oktober avsluttet tyrkisk politi gjennomsøkningen av den saudiarabiske konsulens bolig i Istanbul.
 • 19. oktober leter tyrkisk politi flere steder i Istanbul-området etter Khashoggis levninger, samtidig med at flere amerikanske medier navngir noen av saudiaraberne som skal ha vært sentrale i den angivelige likvidasjonen.

(NTB)

Les også:

Saudi-Arabia vil gjøre Qatar til en øy

– Forskjellsbehandlingen viser Irans hykleri

Ruinenes herre: Assads triumf i Syria

Israels ambassadør: – Selvstendig palestinsk stat å foretrekke

«Verdens verste land for arbeidere»

Saudi-Arabias kronprins varsler nye tider med moderat islam og alternativ energi(2017)

Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman ved et møte med USAs forsvarsminister Jim Mattis i mars. NTB Scanpix/AP.
Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman ved et møte med USAs forsvarsminister Jim Mattis i mars. NTB Scanpix/AP.

Øvrige kilder: SNL , Economist , NTB, BBC News.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:24 Kraftig tordenvær ryster Sør-Sverige17:05 Amanda Knox tilbake i Italia16:42 Kokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41 Over 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34 Hjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20 Politiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02 Simen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55 Minst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52 Haavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32 – Nynazister kartlegger oss14:26 En person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01 Forsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45 Flere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42 Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58 Hongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43 Folkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21 Politiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48 Derfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36 Hongkongs leder varsler kunngjøring08:24 FHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15 Vy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13 Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00 Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07 Coutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39 Store variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33 Hovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59 Mann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58 Dette skjer i dag05:44 Dette skjedde i natt05:13 Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46 Demokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21 Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47 Raymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08 Abe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58 Person omkom etter fall fra bygning02:52 Cuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26 Sverige var vertskap for møter om Venezuela02:22 Norske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43 Frontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27 Regjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54 Dales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53 Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07 Ecuador tok bronse i U20-VM23:06 Japan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51 Franske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43 250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54 Carlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42 Ivanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55 Guterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46 Lokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14 Ap hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58 Dette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31 Politiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19 Setter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50 Mysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41 Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00 Ap-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39 Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17 Lege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56 Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53 Vinmonopolet kan få holde åpent senere15:43 Milan-legender får toppjobber i klubben15:42 Trollstigen får mobildekning15:36 Trump: – Iran er en terror-nasjon14:50 Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48 EU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38 Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26 Listhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03 Sudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01 Vil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18 Reagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07 Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06 Varaordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06 Fire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31 Boris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30 Fafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27 Emilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27 Frontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35 Røykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47 Nå er det lov med produktplassering på radio10:47 Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15 Kraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13 Ellingsruddrapet behandles på nytt10:10 Det blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09 Medlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06 Færre ulver skutt08:32 Reiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20 Kvinnestreik i Sveits08:18 Mann omkom i trafikkulykke i Halden08:15 Cohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13 Pelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12 Ukjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09 Sola vår kan få et superutbrudd07:59 – Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59 Regjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58 Sjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52 Trøndelag erklærer klimakrise07:38 Besetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35 Dennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans
Siste nytt
17:24VerdenKraftig tordenvær ryster Sør-Sverige17:05VerdenAmanda Knox tilbake i Italia16:42NorgeKokepåbud av drikkevann i Krødsherad opphevet16:41SportOver 80 til behandling etter Birkebeinerløpet16:34SportHjelmseth gir seg selv om Norge kommer til OL16:20NorgePolitiet stoppet SIAN-demonstrasjon da Koranen ble kastet i bakken16:02PolitikkSimen Bondevik om den tunge høsten: – Jeg var veldig sliten15:55VerdenMinst åtte drept i bombeangrep i Mogadishu15:52SportHaavi til VM-laget: – Skaff OL-plass, så sees vi i Tokyo15:32Norge– Nynazister kartlegger oss14:26NorgeEn person skadd i paragliderulykke i Buskerud11:01VerdenForsker: – Et skritt nærmere krig mellom Iran og USA10:45PolitikkFlere i KrF er kritiske til at Ropstad ikke går i Pride-paraden10:42PolitikkBenkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim09:58PolitikkHongkongs leder skrinlegger omstridt lovforslag som har utløst store demonstrasjoner09:43PengerFolkeaksjonen nei til bompenger har en hemmelig plan09:21NorgePolitiet: Advarer mot sterk ecstasy08:48LivetDerfor gifter Olav Thon (95) seg nå08:36VerdenHongkongs leder varsler kunngjøring08:24NorgeFHI: Campylobacter-bakterien fører sjelden til dødsfall08:15NorgeVy leide togsett for 1,2 milliarder kroner i 201808:13VerdenBrasils president kritiserer kriminalisering av homofobi08:00NorgeNå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet07:07SportCoutinho med to mål da Brasil vant 3-0 over Bolivia i Copa America06:39NorgeStore variasjoner i rapportering av uønskede hendelser på sykehjem i Oslo06:33SportHovland klarte cuten – Halvorsen ute av US Open05:59NorgeMann siktet etter grov voldshendelse i Sandnessjøen05:58NorgeDette skjer i dag05:44NorgeDette skjedde i natt05:13VerdenBombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin04:46VerdenDemokratene gir fra seg regjeringsmakten i Moldova04:21Helse og livsstilHøie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus03:47NorgeRaymond Johansen mener klasseskillet øker om foreldre må betale skolemat03:08VerdenAbe fordømmer mulig angrep på japansk tankskip02:58NorgePerson omkom etter fall fra bygning02:52VerdenCuba Gooding jr. mener kvinne bak tafseanklager fotfulgte ham02:26VerdenSverige var vertskap for møter om Venezuela02:22NorgeNorske forskere krever forbud mot «drapsroboter»01:43VerdenFrontline usikker på årsaken til eksplosjonen på Front Altair01:27NorgeRegjeringen vil nekte fanger på prøveløslatelse pass00:54NorgeDales tiltak for å kutte bompenger vil gi knapt tre meter motorvei00:53VerdenPave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop00:07SportEcuador tok bronse i U20-VM23:06SportJapan slo tilbake mot Skottland – England videre i VM22:51VerdenFranske milliardærer har ennå ikke innfridd pengeløfter til Notre-Dame22:43Verden250.000 i Pride-parade i Tel Aviv21:54SportCarlsens vanvittige rekke uten tap ble truet: – En skikkelig, skikkelig dårlig dag21:42VerdenIvanka Trump tjente 34 millioner på farens hotell i fjor20:55VerdenGuterres vil ha uavhengig gransking av tankskip-angrep20:46NorgeLokket småjenter med kjæledyr – nå må han i fengsel19:14PolitikkAp hadde et ufravikelige krav – nå handler de stikk i strid18:58VerdenDette var en yrende bosetning for over 3000 år siden18:31NorgePolitiet planlegger evakuering etter bombefunn utenfor Tønsberg18:19NorgeSetter krisestab etter brann på sykehjem i Otta17:50PengerMysteriet i Persiabukta skaper frykt17:41VerdenBombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin17:00PolitikkAp-veteran fikk internasjonalt toppverv16:39NorgeAvdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter16:17ReiseLege om mulig dødsårsak: – Kan tyde på forgiftning15:56NorgePassasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel15:53Helse og livsstilVinmonopolet kan få holde åpent senere15:43SportMilan-legender får toppjobber i klubben15:42ReiseTrollstigen får mobildekning15:36VerdenTrump: – Iran er en terror-nasjon14:50VerdenSoldater skyter med skarpt mot demonstranter i Benin14:48PengerEU vil kjøpe mer kjøtt fra USA14:38PengerBjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle14:26NorgeListhaug: – Bør være en vekker for alle kommuner14:03VerdenSudans militærjunta innrømmer overgrep mot demonstranter14:01PolitikkVil gi regjeringen mer makt i krisesituasjoner13:18NorgeReagerte på Ludvigsens mange kveldsbesøk13:07VerdenNytt rettsmøte i Assange-saken neste år13:06NorgeVaraordfører på Askøy: Høydebasseng stengt for godt13:06NorgeFire biler involvert i ulykke – én alvorlig skadd12:31PolitikkBoris Johnson kritiseres for å unngå debatter12:30NorgeFafo korrigerer omstridt rapport om «menneskeraser»12:27SportEmilie Haavi røk korsbåndet – reiser hjem fra fotball-VM12:27VerdenFrontline bekrefter at brann på oljetanker er slukket11:35NorgeRøykutvikling i buss – skoleelever evakuert10:47KulturNå er det lov med produktplassering på radio10:47SportMaradona måtte gi seg i mexicansk klubb10:15PolitikkKraftig advarsel fra Bush-stabsjef: – USA ville ikke nøle med å ofre Norge10:13NorgeEllingsruddrapet behandles på nytt10:10SportDet blir ikke VAR i Eliteserien i 202010:10SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen09:09NorgeMedlemsfallet i Den norske kirke fortsetter09:06NorgeFærre ulver skutt08:32SportReiten synes det er kult med stilfloraen i VM08:20VerdenKvinnestreik i Sveits08:18NorgeMann omkom i trafikkulykke i Halden08:15KulturCohens kjærlighetsbrev til norske Marianne solgt for 7,6 millioner kroner08:13PolitikkPelsdyrnæringen vedtatt avviklet08:12SportUkjen helt da Toronto Raptors vant sitt første NBA-sluttspill08:09VerdenSola vår kan få et superutbrudd07:59Kultur– Uaktuelt for NRKs programledere å bruke den typen ord07:59PolitikkRegjeringen vil hindre tvangsekteskap ved å ta fra barn pass07:58SportSjögrens største jobb er med hodene, ikke beina07:52NorgeTrøndelag erklærer klimakrise07:38VerdenBesetningen på tankskip så «flygende objekter»07:35SportDennis Olsen får drømmen oppfylt på Le Mans
Populært