Uber-sjåfør direktesendte filmer av passasjerene sine

<p>Filmingen skjedde i en delstat i USA. Bildet viser Uber-appen i Norge.</p>
Filmingen skjedde i en delstat i USA. Bildet viser Uber-appen i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skal ha publisert videoer av nesten 700 drosjeturer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåføren kjørte for både Uber og Lyft i delstaten Missouri i USA, og skal ha filmet passasjerene mens han kjørte dem dit de skulle, skriver New York Post.

Filmene ble sendt direkte via nettsiden Twitch, som eies av Amazon og hovedsakelig er en plattform for direktestrømming av videospill.

Både passasjerenes ansikter, hvor de skulle og hva de snakket om ble sendt direkte, mens folk kommenterte fortløpende via nettstedet.

Sjåføren, som er en mann i 30-årene, har latt seg intervjue av St. Louis Post-Dispatch. Til avisen sier sjåføren at hans egen sikkerhet var årsaken til at han filmet og direktesendte nær 700 bilturer. Ifølge avisen skal sjåføren ha hatt et lite klistremerke på bilvinduet på bakdøren, der det stod at bilen var utstyrt med film- og lydopptaker på grunn av sikkerhetsårsaker.

Les også: Hackere stjal fra titalls millioner av Uber-brukere

– Det gjør meg kvalm

Avisen skriver imidlertid også at sjåføren har sagt i et intervju at han begynte å kjøre for Uber og Lyft, fordi han ønsket å lage en direktesending fra bilturene.

– Jeg prøver å fange den naturlige interaksjonen mellom meg selv og passasjerene, for å vise hvordan en tur med Uber og Lyft virkelig er, skal mannen ha sagt.

Uavhengig av årsaken bak, har ikke filmene falt i god jord hos verken Uber, Lyft eller passasjerene som ble filmet.

– Jeg føler meg krenket og jeg er flau. Vi satte oss i en Uber klokken to om natten for å føle oss sikre, men så finner vi ut at alt vi sa i bilen var tilgjengelig på nett, og at folk satt og så på det. Det gjør meg kvalm, sier én av passasjerene til St. Louis Post-Dispatch. Både Uber og Lyft opplyser at de har fjernet sjåføren fra sine tjenester.

Omsetningsrekord i Norge

Uber la i oktober i fjor ned tjenesten Uber Pop i Norge, som er hovedtjenesten. Årsaken var at tjenesten ikke fikk transportløyve. Tjenestene Uber Black, Uber Lux og Uber XXL drives fremdeles.

Samme år som hovedtjenesten ble lagt ned, fikk Uber et overskudd i Norge på 1,28 millioner kroner før skatt , skriver Dagens Næringsliv. Det er det beste resultatet for Uber Norge siden oppstarten i 2013.
I mai sa ledelsen i Uber til Dagens Næringsliv at de håper å returnere med Uber Pop til Norge.

– Uber har gitt innspill til en ny yrkestransportlov, og har hatt løpende dialog med Samferdselsdepartementet, sa norgessjef Carl Edvard Endresen.

Les også: Regjeringen varsler endringer i taxireglene – kan åpne opp for Uber


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden