Norges Taxiforbund om Uber-nederlag: – Logisk og ikke uventet

Norges Taxiforbund og IKT-Norge støtter EU-domstolens avgjørelse om at Uber må anses som en transporttjeneste. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Norges Taxiforbund og IKT-Norge støtter EU-domstolens avgjørelse om at Uber må anses som en transporttjeneste. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Taxiforbund og IKT-Norge støtter EU-domstolens avgjørelse om at bildeletjenesten Uber må anses som en transporttjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdagens avgjørelse betyr at Uber kan underlegges samme reguleringer som taxiselskaper.

– Avgjørelsen er logisk og kom ikke uventet, ettersom generaladvokaten allerede i mai innstilte på denne konklusjonen, sier direktør Roar Refseth i Norges Taxiforbund.

Forbundet mener det viktigste med dommen at den for godt parkerer påstanden om at Uber ikke er drosjevirksomhet, og dermed befinner seg i en slags gråsone i lovverket.

Ifølge forbundet viser avgjørelsen i tillegg at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre.

– Mange innen politikk, medier og næringsliv bør gå i sitt lønnkammer i dag, etter at de ukritisk har formidlet Ubers falske narrativ gjennom tre års ulovlig virksomhet i Norge. Det var fullt mulig å avsløre dette fra starten, sier Refseth.

Også sjeføkonom Roger Schjerva i IKT-Norge, som var medlem av det regjeringsoppnevnte Delingsøkonomiutvalget, støtter EU-domstolens avgjørelse.

– Det viktige er at hele persontransportnæringen trenger avreguleringer og ny teknologi for å få bedre økonomi og et bedre tilbud til innbyggerne, sier Schjerva.

Bakgrunn: Uber-nederlag i EU-domstolen