Islandsk rømling tatt etter skrytebilde

Dette skrytebildet på Instagram ga politiet et hint om hvor den ettersøkte islendingen Sindri Þór Stefánsson (til høyre) kunne befinne seg.
Dette skrytebildet på Instagram ga politiet et hint om hvor den ettersøkte islendingen Sindri Þór Stefánsson (til høyre) kunne befinne seg. Foto: Instagram/ @Haffilogi
Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke flyktet en islandsk fange fra landet på samme fly som statsministeren. Nå er han arrestert etter å ha lagt ut skrytebilde på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fem dager på flukt ble islandske Sindri Þór Stefánsson pågrepet søndag kveld i Amsterdam, skriver islandske visir.il.

Det skjedde etter at han og to kamerater la ut et bilde fra den nederlandske hovedstaden hvor de poserer smilende og blide i t-skjorter.

Flukten til den mistenkte Bitcoin-tyven fikk stor omtale, blant annet fordi han klarte å forlate Island på samme fly som landets statsminister.

Den nyvalgte islandske statsministeren Katrín Jakobsdóttir skulle da til Stockholm for blant annet å møte Erna Solberg og andre nordiske kolleger.

Stefánsson satt på åpen soning mens etterforskningen pågikk. Han er mistenkt for å ha stjålet 600 datamaskiner som var i gang med å «grave» kryptovalutaen Bitcoin.

Verdien av disse maskinene skal ha vært om lag 25 millioner kroner.

Mannen som la ut bildet skal være en barndomsvenn som ønsket å vise sin støtte til den rømte fangen, skriver mbl.is.