Orkanen Irma når snart FloridaAlle flykter - dyrene må bli

Kommunikasjonsdirektør Ron Magill ved Miami Zoo forsikrer om at dyrene er sikrest om de blir i dyrehaven. Her poserer han med en av flamingoene som ble berømt da de ble sperret inne på et herretoalett under orkanen Andrew i 1992.
Kommunikasjonsdirektør Ron Magill ved Miami Zoo forsikrer om at dyrene er sikrest om de blir i dyrehaven. Her poserer han med en av flamingoene som ble berømt da de ble sperret inne på et herretoalett under orkanen Andrew i 1992. Foto: Foto:Alan Diaz, AP/NTB Photo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Befolkningen i Sørøst-Florida rømmer fra orkanen Irma i tusentall. Boligområder blir forlatt. Bilkøene er endeløse. Men noen blir igjen. Dyrene i Miami Zoo og vokterene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men for dyrene i turistattraksjonen Miami Zoo blir det ingen store forandringer - bortsett fra at de blir sperret inne.

- Det er nok det spørsmålet jeg får oftest: Når vil dere evakuere dyrene? Men det vil aldri skje, sier kommunikasjonsdirektør Ron Magill ved Miami Zoo til radiostasjonen NPR.

Les også: Følg norsk natur på direkten med Zooom.no

Stress kan drepe

Ifølge Magill vil stresset dyrene opplever ved å bli evakuert, kunne være vel så farlig for dyret som selve orkanen. Derfor er det best å holde dem der de er.

I stedet vil fugler og mindre pattedyr bli holdt i separate bygninger, mens de større dyrene vil bli sperret inne i sine egne innendørs oppholdssteder, skriver EkstraBladet.dk.

- Disse bygningene er laget av betong og sveiset metall for å kunne stå imot styrken fra dyrene selv. Heldigvis er de også sterke nok til å stå imot en kraftig orkan, sier Ron Magill.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heller ikke personalet har planer om å evakuere dyrehagen.

Les også: Her kommer nordlyset

Flamingo på do

Miami Zoo fikk internasjonal oppmerksomhet i 1992 for et foto hvor flamingoene ble låst inn på et toalett i ly for orkanen Andrew. Parkens ledelse vil også i år gå så langt som mulig for å sikre at dyrene overlever.

Fra Facebooksiden til Zoo Miami
Fra Facebooksiden til Zoo Miami

Orkanen i 1992 gikk hardest ut over de asiatiske fuglene. Volieren, nettet og byggverket rundt fugleparkene, var blitt testet til å tåle en vind på 240 kilometer i timen. Men det var ikke blitt testet med å bli truffet av en camingvogn som ble kastet mot det som en torpedo av vinden, sier Magill.

Hundre fugler ble drept i den episoden. I løpet av orkanens herjinger døde bare fem andre dyr.