Molde raknet mot Sandefjord: – Et bunnivå jeg ikke har vært med på før

Sandefjord feirer scoring mot Molde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Sandefjord feirer scoring mot Molde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandefjord snudde til 3-1-seier mot Molde i Eliteserien. Fredrik Gulbrandsen scoret sitt første mål i Eliteserien denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulbrandsen ga Molde ledelsen før pause, men Sandefjord snudde kampen etter hvilen. Sandefjord hadde kun tatt ett poeng i sine første fire kamper før søndagens runde.

– Det var jævlig deilig å vinne her på hjemmebane, sa Sandefjord-spiller Stian Kristiansen til TV 2 etter kampen.

– Jeg synes det er en sinnssykt bra prestasjon. Vi kjører over Molde i store deler av kampen, fortsatte Sandefjord-forsvareren.

Molde-trener Erling Moe la ikke skjul på at prestasjonen til gjestene ikke var god nok i Sandefjord.

Knallhard dom

– Det vi leverer i dag er nok et bunnivå jeg ikke har vært med på før. Den prestasjonen vi setter sammen i dag er langt unna den standarden vi har for oss selv, sa Moe til TV 2.

Molde fikk imidlertid hull på byllen etter 35 minutter. Forsvarsbautaen Isak Helstad Amundsen dro med seg ballen fra egen halvdel og spilte deretter opp til Fredrik Gulbrandsen. Molde-spissen hamret til fra utsiden av 16-meteren og sendte ballen høyt i nettmaskene over Sandefjord-keeper Hugo Keto.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

31-åringen scoret sitt første mål i Eliteserien etter comebacket i norsk fotball. Gulbrandsen har bare spilt tre seriekamper så langt, som følge av en skade han pådro seg i sesongåpningen.

Kritisk Molde-profil

Magnus Wolff Eikrem var likevel ikke tilfreds med eget lags prestasjon i første halvdel av kampen.

– Vi ser ut som et obosligalag, sa Wolff Eikrem til TV 2 i pausen.

Sandefjord fikk en god åpning på 2. omgang, og allerede seks minutter etter hvilen bøyde Eman Markovic ballen i mål mot gamleklubben. En VAR-sjekk annullerte imidlertid målet for offside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kvarter senere fant Christopher Cheng lagkamerat Simon Amin inne i 16-meteren, og 26-åringen satte ballen i mål bak Molde-keeper Jacob Karlstrøm.

Snuoperasjon

Tolv minutter før slutt greide Sandefjord å vende om kampen til sin fordel. Stian Kristiansen stanget inn et hjørnespark i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sandefjord har hatt et klart overtak etter pause. Molde har ikke kommet skikkelig til hektene, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i FotbalXtra.

På overtid økte Aleksander Nilsson til 3-1 for Sandefjord.

Sandefjord møter Sarpsborg i neste eliteserierunde. Molde møter samme motstander i cupen i midtuka, før Rosenborg venter i Eliteserien neste helg.