Evjen avgjorde slitekamp for Bodø/Glimt – Bjørkan av med skade

Bodø/Glimt-spillerne feirer 1-0 scoringen til Håkon Evjen under eliteseriekampen mot Strømsgodset. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Bodø/Glimt-spillerne feirer 1-0 scoringen til Håkon Evjen under eliteseriekampen mot Strømsgodset. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håkon Evjen sørget for at Bodø/Glimt vant 1-0 mot Strømsgodset i Eliteserien. Et skår i gleden var at nøkkelspiller Fredrik Bjørkan måtte av med skade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømsgodset gjorde det vanskelig for Glimt på Aspmyra. Seiersmålet kom med et kvarter igjen av kampen.

– Det var en fin scoring, men det viktigste var at vi fikk tre poeng. Men jeg var nesten mer glad da Nikita (Haikin) reddet på slutten, sa matchvinner Håkon Evjen til TV 2 etter kampen.

Gustav Valsvik hadde en strålende heading bak i feltet, men en kjemperedning fra Haikin stoppet gjestenes mulighet.

– Det er et tøft lag som er vanskelig å møte. Det var først og fremst viktig at vi holdt nullen og fikk tre poeng, sa Haikin til TV 2.

Skadd nøkkelspiller

Dermed topper Bodø/Glimt tabellen og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien etter seks kamper. Det har blitt poengtap bare mot Molde så langt.

Allerede etter fem minutter måtte Bjørkan sette seg ned på kunstgresset og signaliserte at han trengte å bytte. Venstrebacken så ut til å ha pådratt seg en hamstringskade og klarte ikke å fortsette. Dermed kom danske Adam Sørensen inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De gulkledde slet med å skape målsjanser mot et kompakt Strømsgodset-lag før pause.

Perlescoring

Først med drøyt tjue minutter igjen fikk Nino Zugelj testet skuddfoten, men Per Kristian Bråtveit forlenget til hjørnespark. VAR sjekket en mulig hands på Herman Stengel på den påfølgende corneren, men dommeren vinket spillet videre etter litt tid.

Et kvarter før slutt prikket Evjen inn ledermålet. Han plukket opp ballen etter at Albert Grønbæk mislyktes med et pasningsforsøk i feltet.

Bodø/Glimt møter Kristiansund på bortebane neste runde, mens Strømsgodset tar imot Viking. Før den tid skal drammenserne ut i cupkamp mot Lillestrøm.