NRK tar grep i Therese Johaugs NM-comeback

Therese Johaug gjør comeback til helgen.
Therese Johaug gjør comeback til helgen.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I utgangspunktet er det ikke forenlig å være både aktiv langrennsløper og langrennsekspert for NRK. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen gjør den tidligere langrennsstjernen Therese Johaug comeback i NM-sammenheng. 35-åringen er påmeldt til tremila på Lillehammer lørdag.

Siden høsten 2022 har Johaug vært NRKs langrennsekspert. Under lørdagens tremil må dermed NRK finne seg en annen ekspert for å erstatte Johaug.

– NRK tar ikke andre grep enn at Therese Johaugs rolle erstattes. Jann Post og Fredrik Aukland kommenterer rennene, og programleder Harald Thingnes vil ha med seg en gjest. Hvem dette blir, må vi komme tilbake til litt seinere, skriver Sindre Murtnes, vintersportssjef i NRK, i en e-post til Dagbladet.

– Ikke forenlig

Inntil videre vil ikke Johaug være NRK-ekspert fremover.

– I utgangspunktet er det ikke forenlig å være både aktiv langrennsløper og langrennsekspert for NRK, og den dialogen tar vi med Johaug når hun har bestemt seg for veien videre, opplyser Murtnes til Medier24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaugs deltakelse skjer få uker etter at hun tok en suveren seier i Engadin Frauenlauf-rennet i Sveits. Løpet var hennes første på nesten to år.

VM-comeback?

Mange vil tolke Johaugs comeback i NM som nok et tegn på at hun kommer til å satse mot VM i Trondheim neste år.

Hun har i det siste gitt flere hint om at hun har lyst til å gå femmila på mesterskapets siste dag.

Johaug la opp som langrennsløper etter 2021/22-sesongen. Hun stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen og tok 18 mesterskapsgull (14 i VM, fire i OL).