Petter Northug: – Hva er det som har skjedd?

Petter Northug reagerer på antall tilskuere under femmila i Holmenkollen søndag.
Petter Northug reagerer på antall tilskuere under femmila i Holmenkollen søndag.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere langrennsstjernen ble skuffet over publikumsoppmøtet i Holmenkollen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug likte dårlig det han så under herrenes femmil Holmenkollen søndag. 38-åringen reagerer på at det var mange flere tilskuere under kvinnenes femmil lørdag.

– Jeg var skuffet over det jeg så på Frognerseteren. De som er der heier, men det var tynt og lite folk i løypene. Det er ikke sånn vi ønsker å se Kollen på en femmil for herrer, sier Northug til TV 2.

– Trist og kjedelig

30 minutter før rennet begynte søndag, gikk Northug forbi Frognerseteren.

– Det var en spesiell følelse. Jeg fikk litt vondt inni meg. Hva er det som har skjedd? Det er litt skummelt når man tenker på interessen for langrenn. Det er lite folk på stadion selv om vi har norske vinnerkandidater. Det er trist og kjedelig, mener Northug.

Den tidligere langrennsstjernen mistenker at lørdagens bilder av ellevill festing kan ha skremt enkelte. Røde Kors hadde 40 frivillige til stede under Holmenkollen Skifestival lørdag og behandlet 129 personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er 35 færre enn fjorårets 164 behandlinger.

Lørdag var det anslått at mellom 20.000 og 30.000 hadde tatt turen for å se kvinnenes femmil. Flere tusen var ungdommer som festet i skogen rundt løypene.

Klæbo til topps

Det var Johannes Høsflot Klæbo som vant femmilen i Holmenkollen søndag.

Han vant foran Martin Løwstrøm Nyenget og Pål Golberg. Harald Østberg Amundsen og Didrik Tønseth sørget for fem norske navn øverst på resultatlista.

– Dette var artig. Jeg trengte denne nå. Det har hengt over meg i lang tid at jeg ikke har vunnet en femmil, sa Klæbo i seiersintervjuet med TV 2.