Autosport: Hamilton mot sjokkovergang i Formel 1-sirkuset: – Alle førere har en drøm å kjøre i rødt

Lewis Hamilton skal være i ferd med å bytte lag. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB
Lewis Hamilton skal være i ferd med å bytte lag. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton (39) skal være i ferd med å bytte lag til Ferrari fra 2025-sesongen. Ekspert kaller nyheten et sjokk, men tror det er hold i den.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Autosport som hevder å ha kilder på det som vil være en uhyre oppsiktsvekkende overgang i Formel 1-miljøet. Ifølge nettstedene skal avtalen som er på trappene gjøres gjeldende fra 2025.

«Selv om det ikke er klart om en endelig kontrakt er signert, forstår Motorsport.com at forhandlingene er på et avansert stadium og kan være avsluttet innen slutten av denne uken», skriver Motorsport og Autosport.

Ferrari skal lenge ha vært interessert i Hamiltons tjenester.

– Når Autosport og Motorsport skriver om dette, er det sannsynlig at noe er i ferd med å skje, sier Viaplay-ekspert Thomas Schie til NTB.

Han vedgår at Hamilton-nyheten slår ned som en liten bombe.

– Jeg synes det er overraskende. Det virket som han skulle bli i Mercedes ut karrieren, men når det er sagt, synes jeg dette er et morsomt bytte. Det er gøy for sporten at det skjer litt i førerkabalen. Den har vært veldig stabil de siste årene, sier Schie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Peker på Albon

Han tror Ferrari-merket lokker selv for Hamilton.

– Alle førerne har en drøm om å kjøre med den røde dressen og å kjøre i rødt. Det er det største teamet i Formel 1 selv om de ikke har vunnet VM på mange år. Det er nok det som spiller inn. I tillegg har det sikkert noe med penger å gjøre, smiler Viaplay-eksperten.

Schie peker på at det er nærliggende å tenke seg at det er Carlos Sainz som skal vike plass for Hamilton i Ferrari-stallen, all den tid Charles Leclerc i fjor signerte en ny langtidsavtale med bilfabrikanten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir også utrolig spennende og morsomt å se hvem som kommer inn for Hamilton i Mercedes, sier Schie.

– Hvem er ditt tips?

– Hvis ikke Lando Norris hadde signert en ny langtidskonrakt med McLaren, hadde jeg sagt han med en gang. Da sier jeg i stedet Alex Albon. Han er allerede i Mercedes-systemet gjennom Williams, svarer eksperten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toårsavtale

Britiske Hamilton er sju ganger verdensmester, men har de siste sesongene slitt tungt med å holde følge med suverene Max Verstappen. Red Bull-føreren har radet opp seirer og tatt den ene rekorden etter den andre.

Hamilton signerte i fjor en ny toårsavtale med Mercedes. Motorsport.com antyder at briten kan ha en klausul i denne som åpner for å bytte lag etter 2024-sesongen.