Dersom OL ryker for flere av de norske skistjernene, vil «superreservene» få sjansen

– Disse åtte kan ta mange mange medaljer og faktisk vinne stafetten i OL. Så helt krise er det ikke om denne gjengen må dra, mener Petter Northug. Foto: Eva Jonsson / Flyktningerennet / NTB scanpix
– Disse åtte kan ta mange mange medaljer og faktisk vinne stafetten i OL. Så helt krise er det ikke om denne gjengen må dra, mener Petter Northug. Foto: Eva Jonsson / Flyktningerennet / NTB scanpix Foto: Eva Jonsson / Flyktningerennet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smitteutbruddet i den norske langrennsleiren er kritisk få dager før vinter-OL starter. Men Norge har svært sterke løpere i reserve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er full krise i den norske langrennsleieren etter at Kjersti Kalvå og Heidi Weng testet positivt for corona. Dermed må flere løpere settes i isolasjon eller karantene. I tillegg blir avreisen til Beijing flere dager forsinket.

Det betyr at noen av verdens beste skiløpere ikke kan trene utendørs fram mot OL. Og enda verre – flere norske utøvere risikerer å få påvist smitte ettersom dagene går.

Derfor pågår det nå en intens smittesporing for å finne smittekilden.

– Dette er en situasjon som er fryktelig kjedelig å havne i som lag, og det er stusselig for dem det gjelder, sier landslagslege Øystein Andersen.

Northugs «nødlandslag»

Dersom flere av de norske skistjernene skulle være uheldige, må reservene kalles inn så raskt som mulig.

TV 2-ekspert Petter Northug har allerede plukket ut sine favoritter til å kjempe om de edleste medaljene for Norge:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Løwstrøm Nyenget (29), Didrik Tønseth (30), Thomas Helland Larsen, Even Northug (26), Finn-Hågen Krogh (31), Mikael Gunnulfsen (28), Mattis Stenshagen (25), Håvard Moseby (22).

Foreslår seg selv som reserve

– Dette var enkelt, disse åtte kan ta mange mange medaljer og faktisk vinne stafetten i OL. Så helt krise er det ikke om denne gjengen må dra. Det sier litt om bredden vi har i norsk herrelangrenn, sier Petter Northug, til TV 2.

På sitt selvutnevnte «nødlandslag» har han dessuten satt opp seg selv som ekstra reserve.

Den norske langrennsledelsen har allerede kontaktet flere ekstra OL-reserver. Disse fikk onsdag beskjed om å holde seg i beredskap med tanke på deltakelse i vinterlekene med det norske flagget på brystet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum overfor NRK.

Mener OL burde vært utsatt

Under onsdagens pressekonferanse sa langrennssjef Espen Bjervig rett ut at han mener OL i Beijing burde vært utsatt på grunn av pandemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis man bruker etterpåklokskap og hvordan verden har utviklet seg de siste månedene, så synes jeg personlig at det hadde vært den riktige tingen å gjøre. Det er litt bingo hvem som kommer til start om dagen, mener Bjervig.

Blant skiløperne som allerede er blitt forespurt om å holde seg klare, er Martin Løwstrøm Nyenget, sprintkometen Thomas Helland Larsen, og Even Northug, ifølge Adresseavisen. Didrik Tønseth skal også være et svært aktuelt navn.