Petter Northug reagerer kraftig på Therese Johaugs beslutning

Petter Northug stusser over at Therese Johaug velger å reise hjem til Oslo i ett døgn før avreise til OL.
Petter Northug stusser over at Therese Johaug velger å reise hjem til Oslo i ett døgn før avreise til OL.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug velger å dra hjem til Oslo i ett døgn før avreise til Beijing-OL. Det synes Petter Northug er svært underlig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag testet den norske landslagstreneren Arild Monsen positivt for corona ved ankomst Gardermoen etter et høydeopphold i Italia. Alle løperne på herrelandslaget er definert som nærkontakter, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding tirsdag.

OL-reisen utsettes i fire dager for de åtte mannlige OL-uttatte utøverne. Reisen utsettes fra 27. januar til 31. januar.

Langrennslandslaget har den siste tiden gjort de siste OL-forberedelsene i høyden i italienske Seiser Alm. Etter planen skal landslaget reise fra Seiser Alm via München til Oslo onsdag. Torsdag går turen til OL og Beijing, skriver VG.

Northug reagerer

De norske langrennskvinnene er ikke definert som nærkontakter.

Therese Johaug velger å reise hjem til forloveden Nils Jakob Hoff i det døgnet hun er i Oslo. Det får TV 2s langrennsekspert Petter Northug til å reagere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er smitte i troppen, og nå handler det om å ha kontakt med færrest mulig. Da er det mer sikkert med et enerom på flyplass-hotellet fremfor å dra hjem, sier Northug til TV 2.

Northug liker heller ikke den norske reiseruten. Han mener landslaget burde vært innom færrest mulig rutefly og flyplasser.

– Alt som har med reise å gjøre kan bidra til økt smittefare. Det som er viktig nå er mest mulig isolasjon og kontakt med så få du kan, sier Northug.

Johaug: – Det er et kritisk punkt nå

Johaug sier til Dagbladet at forloveden må ta to PCR-tester før hun kommer hjem.

Dersom en utøver eller trener blir coronapositiv, må vedkommende ha sin første negative test av fire klar senest fem dager før avreise. Smitte nå utgjør en stor risiko for å miste hele eller deler av OL.

– Jeg må være vanvittig påpasselig, unngå folk, bruke munnbind og antibac og være skikkelig egoistisk de siste dagene. Det er et kritisk punkt nå med en liten tur hjem til Norge før vi reiser. Vi er på oppløpet nå inn mot Kina, sa Johaug på en digital pressekonferanse mandag.

Den første langrennsøvelsen i OL er lørdag 5. februar.