Frida Karlssons store OL-frykt: – Jeg får panikk

Frida Karlsson og Therese Johaug skal kjempe om OL-medaljer i Beijing denne sesongen.
Frida Karlsson og Therese Johaug skal kjempe om OL-medaljer i Beijing denne sesongen.  Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske skiesset har allerede lagt planer for hvordan hun skal takle temperaturene under OL i Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frida Karlsson (22) er klar for ny en sesong i langrennssporet, og denne helgen er det klart for nasjonal åpning i Sverige, slik vi har på Beitostølen i Norge.

Denne sesongen er det vinter-OL i Beijing som er det store på terminlisten for langrennsløpere, men den svenske langrennsstjernen har en spesiell frykt før lekene.

I Beijing skal utøverne konkurrere på 1700 meters høyde, og i tillegg til lave temperaturer, kan være en del vind i området, ifølge svenske Aftonbladet.

– Vil ikke være en stappet pølse

Karlsson har allerede lagt planer for hvordan hun skal takle kulden, og hun sier at hun har planlagt å få en større konkurransedress slik at hun får plass til mer klær under. I tillegg skal hun anskaffe varmere hansker.

– Jeg skal kle meg så jeg ikke fryser, samtidig vil man være litt smidig. Man vil ikke være en stappet pølse, sier Karlsson til Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen har en imponerende merittliste til tross for sin unge alder. Hun står allerede med fem VM-medaljer, derav ett gull på stafett i Seefeld-VM i 2019.

– Jeg får panikk

Under OL i Beijing blir Karlsson blant de største konkurrentene til de norske langrennskvinnene. Men Karlsson erkjenner at kulden kan bli et problem for henne under lekene.

Jeg får panikk. Det er litt av en fobi jeg har for å fryse, sier Karlsson.

Vinterlekene i Kina starter 4. februar.