Therese Johaug synes synd på Marit Bjørgen: – Det er nesten en ulempe

Marit Bjørgen og Therese Johaug under rulleskirennet Ragde Charge i Oslo i september.
Marit Bjørgen og Therese Johaug under rulleskirennet Ragde Charge i Oslo i september.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kommende langrennssesongen skal Marit Bjørgen (41) satse på flere langløp. Forventningspresset kan bli en ulempe for den tidligere langrennsdronningen, tror Therese Johaug. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter nesten tre år borte fra konkurranse gjorde Marit Bjørgen comeback med 2.-plass i Vasaloppet i mars i år. Kommende sesong blir det flere langløp.

Bjørgen skal gå minst fem konkurranser i Ski Classics i vinter: Jizerská Padesátka, Marcialonga, Vasaloppet, Birkebeineren og Reistadløpet.

– Jeg synes synd på henne

Bjørgens nære venninne gjennom mange år, Therese Johaug (33), tror ikke det bare er for Bjørgen å innkassere seier etter seier.

– Det er ikke bare for Marit Bjørgen å vinne, selv om hun heter det hun heter og har prestert det hun har gjort. Men jeg vet at hun kan lykkes, sier Johaug til NRK.

Johaug tror Bjørgen-etternavnet kan føre med seg litt for store forventninger.

– Det er nesten en ulempe óg. Jeg synes synd på henne. Alle tror hun skal vinne det ene og det andre. Men det er mange andre som trener og utvikler seg. Det skal legges ned en solid jobb først, sier 33-åringen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var nesten litt flaut

Bjørgen selv sier til kanalen at hun ikke kommer til å dominere i langløpene i vinter, men at målet er å kjempe om pallen.

Nylig deltok Bjørgen i rulleskirennet Tryvann opp. Der endte 41-åringen på femteplass, over tre minutter bak vinner Johaug. Rennet var på 10,3 kilometer fra Sørkedalen opp de bratte stigningene til Tryvannstårnet i Oslo.

– Det var nesten litt flaut. Jeg klarte ikke å være med i starten, men tok vel igjen et par mot slutten. Det var knalltøft og brutalt, og man blir virkelig satt på plass. Det var en god økt og bra med tanke på vinteren, sa Bjørgen til NRK etter rennet.