Bjørgen: – Overrasket om Johaug ikke går VM i Trondheim

Marit Bjørgen tror Therese Johaug blir å se i løypene under ski-VM i Trondheim i 2025. Foto: Berit Roald / NTB
Marit Bjørgen tror Therese Johaug blir å se i løypene under ski-VM i Trondheim i 2025. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uavhengig av hvordan Therese Johaug gjør det i Beijing-OL, tror Marit Bjørgen at dalsbygdekspressen vil være på start under VM i Trondheim i 2025.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig å si, men jeg tipper vi får se henne i VM i Trondheim. Jeg blir overrasket om vi ikke gjør det, svarer Bjørgen på spørsmål om hvor lenge Johaug kommer til å fortsette langrennssatsingen.

Nansen-løperen fyller 33 år i dag.

Bjørgen understreker samtidig at dette ikke er noe de har diskutert sammen, og at det heller ikke er noe hun kommer til å ta opp.

– Vi toppidrettsutøverne snakker ikke om når vi skal legge opp, det blir feil fokus. Jeg fikk aldri spørsmål om det fra de andre, sier Bjørgen til NTB.

Mangler individuelt OL-gull

Johaug har vært fullstendig dominerende i distanselangrenn de siste sesongene. Etter at hun kom tilbake fra dopingutestengelsen etter 2018-sesongen har hun tatt samtlige distansegull, samt ett stafettgull, i VM.

Kommende vinter har hun derimot muligheten til å gjøre noe hun ikke har klart før, nemlig å vinne individuelt OL-gull. Klarer hun det vil premieskapet være så godt som komplett, og et naturlig spørsmål vil være om Johaug da har gjort det hun ønsker i skiløypene og heller vil prøve seg mer med løpesko på beina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørgen tror derimot ikke de gode løpetidene vil stanse langrennskarrieren med det første.

– Det er langrenn som er hovedidretten, sier hun.

Publikum eller utøver?

Selv har Johaug unngått å gi noe tydelig svar på om hun ønsker å gå VM i 2025.

– Det er langt fram i tid, og det er fire år til. Jeg tror at jeg tar ett år om gangen, og så får vi se om jeg er i Trondheim som publikum eller utøver. Det vet jeg ikke ennå, sa hun til NTB under vinterens VM i Oberstdorf.

Men Bjørgen tror det altså ikke er så mye tvil.

– Hun er jo veldig glad i å trene, og årene går fort, sier Bjørgen.