Langrennssjef Espen Bjervig mener Norge må vurdere å ofre Holmenkollen: – «Uaktuelt», kontrer Therese Johaug

<p>Vil ha Holmenkollen hvert år. – Lillerhammer er ikke i nærheten, mener Therese Johaug.</p>
Vil ha Holmenkollen hvert år. – Lillerhammer er ikke i nærheten, mener Therese Johaug. Foto: Berit Roald / NTB

Forslaget om å fjerne Holmenkollen som fast verdenscuparrangør hver sesong mottas med kraftig protest fra Norges største langrennsstjerne.

Flere nasjoner står over enkelte verdenscuphelger, fordi de ikke har råd til å være med alle helger.

Da landslagssjefer og trenere i langrenn hadde møter tidligere denne måneden, var det viktigste temaet verdenscupkalenderen, skriver VG.

Langrennssjef Espen Bjervig mener Norge må gå gi fra seg verdenscuprenn, for å lette på den økonomiske belastningen for de mindre nasjonene.

– Det kommer til å bli vondt, sier Bjervig til avisen.

Kongstanken innebærer at Norge skal rullere mellom Drammen, Lillehammer og Holmenkollen, slik at Holmenkollen går fra å være en årlig skifest til kanskje å bli festival som avholdes hvert tredje år.

– Det er uaktuelt, Therese Johaug (32) til VG.

Johaug tok VM-gull i Holmenkollen da hun vant tremila i 2011. Hun har vært på pallen i verdenscupen i Kollen åtte ganger, tre ganger helt på toppen.

– Man må se på reisebelastningen, men man kan ikke kutte ut Kollen som har dét fantastiske publikumet. I Lillehammer er det ikke i nærheten så mye publikum som det er i Kollen. Om man skal fortsette å bevare skiinteressen, så må det være på de plassene der folk stiller opp og skaper liv og stemning. Punktum, sier Johaug til VG.

Holmenkollrennene har vært arrangert siden 1892.

Personvernpolicy