Ingrid Kristiansen advarer Therese Johaug: – Et skummelt redskap

Therese Johaug under Impossible Games på Bislett stadion i fjor.
Therese Johaug under Impossible Games på Bislett stadion i fjor.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere løpedronning Ingrid Kristiansen liker dårlig at Therese Johaug har planer om å teste piggsko-løping. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken ble det kjent at Therese Johaug har ombestemt seg, og nå vil teste å løpe med piggsko på friidrettsbanen. Hun er samtidig klar på at hun kommer til å være forsiktig med piggskobruken i startfasen.

Bakgrunn: Johaug vil løpe EM og teste løping med piggsko

32-åringen fra Dalsbygda uttalte til VG tirsdag at hun har veldig lyst til å delta under friidretts-EM i Paris neste sommer.

Therese Johaug (t.h), og Ingrid Kristiansen under Impossible Games 2020 på Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB
Therese Johaug (t.h), og Ingrid Kristiansen under Impossible Games 2020 på Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB

Tidligere verdensmester og verdensrekordholder på 10.000 meter, Ingrid Kristiansen (65), er ikke begeistret over Johaugs piggsko-planer. «Det skremmer meg», er Kristiansens dom overfor Dagbladet. Kristiansen er usikker på om Johaug vil ha så mye utbytte av å løpe med piggsko på 10.000 meter.

Jeg er redd hun risikerer både friidrett- og langrennssesongen med dette valget. Piggsko er et skummelt redskap. Alle som har løpt med piggsko på bane i en halvtime vet at det gjør veldig vondt i leggene hvis man ikke er vant til med det, sier Kristiansen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug selv er også usikker på piggsko vil gi henne noen fordel på friidrettsbanen.

– Jeg er veldig klar over skaderisikoen med piggsko, så det er bare for å teste det forsiktig. Jeg har aldri prøvd piggsko før, og vil ikke ta noe som helst risiko for å få skade. Jeg er også usikker på om jeg i det hele tatt vil løpe fortere med piggsko når jeg ikke har noen grunnleggende trening med det, sier Johaug til Dagbladet.

Med «vanlige» joggesko løp hun under VM-kravet på 10.000 meter under Impossible Games på Bislett i fjor. Hun tok også NM-gull på 10.000 meter i Hamar i 2019.