Raser mot NRK-innslag om Martin Johnsrud Sundby: – Karakterdrap

<i>VM på ski 2021 i Oberstdorf</i> Oberstdorf , Tyskland 20210303. Martin Johnsrud Sundby på 15 km fri teknikk under VM på ski i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB
VM på ski 2021 i Oberstdorf Oberstdorf , Tyskland 20210303. Martin Johnsrud Sundby på 15 km fri teknikk under VM på ski i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tidligere landslagsløper Chris Jespersen har lite til overs for et innslag om Martin Johnsrud Sundby på NRK onsdag kveld. 

Innslaget, som er en oppsummering av Sundbys suksessrike langrennskarriere, ble sendt i programmet «VM-kveld».

Det var NRKs profilerte sportskommentator Jan Petter Saltvedt som sto bak innslaget.

Den tidligere landslagsløperen i langrenn, Chris Jespersen, var usikker på hva hensikten med innslaget var. På Twitter skrev han følgende:

«Var det en hyllest eller karakterdrap av Sundby NRK Sport prøvde på kveld», undret Jespersen.

– Et karakterdrap på tampen av en strålende karriere

Overfor Dagbladet omtaler Jespersen innslaget som «usmakelig».

Chris Jespersen fyrer løs mot NRK-innslaget om Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB
Chris Jespersen fyrer løs mot NRK-innslaget om Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB

– Martin har i en tiårs periode vært den mest seriøse langrennsløperen og selve ryggraden i det norske landslaget. Han fortjener fokus på alt det positive han har bidratt med for sporten heller enn et karakterdrap på tampen av en strålende karriere, sier han til avisen.

I innslaget bruker Saltvedt blant annet følgende karakteristikker om Sundby:

«En det ikke var lett å sympatisere med» og «Martin Johnsrud Sundby vant mengder av skirenn uten at vi egentlig ble så mye mer glad i ham av det».

Men Saltvedt skryter også av Sundby, og omtaler han som «et kraftsentrum i norsk skisport».

Aktuelt: Slik forklarer Kalla marerittet

– Det var en ren hyllest

I en uttalelse til Dagbladet skriver Saltvedt at det er synd om innslaget ble oppfattet negativt.

«Det var en ren hyllest. Til en som har turt å være seg selv hele veien. Som overvant både motstandere og kritikere til slutt. Pakket inn i historiefortellingens balanse mellom skepsis og beundring. Som var den motsetningen jeg tror mange følte på, og med det jeg trodde var en veldig tydelig understreking av det i sluttpoenget. Sundby vant. Vi som forelsket oss i lidelsen i fortellingen hadde ikke mer vi skulle sagt – eller trengte å si. Martin Johnsrud Sundby ble verdensmester. Og det kommer alltid til å være den egentlige historien om ham», skriver NRK-kommentatoren.

Sundby gikk onsdag det som kanskje ble han siste mesterskapsløp som utøver. Etter en meget trøblete sesong så langt, gikk Sundby inn til en oppløftende 7.-plass.

Personvernpolicy