Petter Northug tatt for råkjøring - politiet fant narkotika

<p>Petter Northug melder selv på sin instagramkonto at politiet har funnet narkotika i hjemmet hans etter at han ble stoppet i en fartskontroll.</p>
Petter Northug melder selv på sin instagramkonto at politiet har funnet narkotika i hjemmet hans etter at han ble stoppet i en fartskontroll. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Petter Northug bekrefter at politiet har funnet narkotika hjemme hos ham etter at han ble tatt for råkjøring torsdag kveld. 

Den tidligere straffedømte skikongen bekrefter episoden selv på sin instagram-konto.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain, skriver Northug i meldingen.

– Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen, skriver han videre.

Northug avslutter meldingen med at han venter en straffesak og skal ta ansvar for det han har gjort.

Northug har status som siktet.

– Viktig å huske på mennesket Petter

Advokat Halvard Helle, som er Northugs forsvarer, har uttalt seg til VG.

– Jeg viser til Petters innlegg på Instagram og har ikke ytterligere kommentar til saken, skriver Helle til VG.

NRKs langrennskommentator Jann Post sier til NRK at han synes det er trist.

– Det er lett å fordømme handlingen. Dette er noe han aldri burde gjort, særlig ikke med en promilledom fra før. Men det er også viktig å huske på mennesket Petter Northug oppe i dette. Jeg håper han får den hjelpen og støtten han trenger i tiden fremover, sier Post.

Stoppet på E6

Ifølge VG ble Northug stoppet på E6 ved Dalsgropa på Romerike torsdag kveld. Han skal ha blitt stoppet da han kjørte 168 km/t i 110-sonen.

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Mona Byrkjedal vil ikke bekrefte at det er Northug denne hendelsen handler om.

– Vi har taushetsplikt i straffesaker, sier Byrkjedal til VG fredag kveld.

TV 2: Ser alvorlig på saken

Northug har etter langrennskarrièren vært programleder, ekspert og kommentator for TV 2.

Til Medier24 sier PR-sjef i TV 2 Jan Petter Dahl at de ser alvorlig på saken, men ikke vil si hvorvidt det vil få følger for ansettelsesforholdet til 34-åringen.

– Vi fikk vite det nå i kveld, så dette er helt ferskt for oss. Nå er dette en politisak og vi i TV 2 ser alvorlig på saken, sier han til medier24.no og sier at kanalen vil gå i dialog med Northug.

Det er ikke første gang Northug er i trøbbel med politiet. I 2014 promillekjørte den norske skistjernen og krasjet sin Audi i et autovern i Trondheim. Han ble senere dømt til 50 dagers betinget fengsel og en bot for episoden.

Tidligere i år var han også i en rettstvist med Aylar Lie. Lie krevde 100.000 kroner av Northug for innhold i 34-åringens selvbiografi, men tapte i retten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden