Tomba knust etter Finn Christian Jagges død: – Kan ikke tro det er sant

<p>Finn Christian Jagge (i midten) jubler for olympisk gull i 1992. Alberto Tomba (til venstre) tok sølv, mens østerrikeren Michael Tritscher ble nummer tre. </p><p> </p>
Finn Christian Jagge (i midten) jubler for olympisk gull i 1992. Alberto Tomba (til venstre) tok sølv, mens østerrikeren Michael Tritscher ble nummer tre.    Foto: Arne Dedert / AP

Den legendariske italienske alpinisten, Alberto Tomba, er i sjokk etter at hans tidligere rival i skiløypa Finn Christian Jagge har gått bort. 

– Jeg kan ikke tro at det er sant. Bare 54 år gammel ble Finn Christian. Vi er født i samme år, 1966, og det er altfor tidlig å gå bort. Det er helt forferdelig.

Det sier Alberto Tomba til VG noen timer etter å ha mottatt nyheten om «Finkens» bortgang.

Finn Christian Jagge ble 54 år gammel. Den tidligere alpinisten døde onsdag etter akutt sykdom.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste Pappa og verdens beste MesterHubby, døde i dag etter akutt sykdom. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust», skrev Jagges kone, Trine Lise, i et innlegg på Facebook.

Jagge tok OL-gull i slalåm under vinter-OL i Albertville i 1992. I tillegg tok «Finken» syv individuelle seire i verdenscupen. Han ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999.

Alberto Tomba var den store favoritten før slalåm-konkurransen under OL i 1992. Men Jagge tok et overraskende gull, og Tomba måtte ta til takke med sølvmedaljen.

53 år gamle Tomba er ingen hvem som helst i alpinsporten. Han har totalt ni medaljer i VM og OL, og står med 50 verdenscupseire.

– Jeg har mange ganger sagt at gullet til Finn Christian var en gave fra meg. Vel, han fortjente det. En super alpinist, men fremfor alt et godt menneske. En kul type, påpeker Tomba.

Fakta om Finn Christian Jagge

* Født: 4. april 1966

* Død: 8. juli 2020 (54 år)

* Kallenavn: Finken

* Klubb: Bærums skiklub

* Meritter: OL: Ett gull (slalåm, Albertville 1992) Verdenscupen: Vant sju individuelle verdenscuprenn i slalåm. Ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999.

* NM: Åtte gull og to kongepokaler

* La opp som aktiv alpinist i 2000. Etter karrieren hadde han en periode som trener for kvinnelandslaget. De siste årene var Jagge ekspertkommentator for TV 2.

Jagge la opp som idrettsutøver i 2000. Etter karrieren hadde han en periode som trener for kvinnelandslaget. Jagge etterlater seg kone og to barn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært