Meny

Gjert Ingebrigtsen: «Jeg har mange ganger vært nære ved å kaste inn håndkleet»

Pappa Gjert Ingebrigtsen sammen med sønnen Jakob, som ble tidenes yngste europamester i friidrett i august. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen er åpen om utfordringene det er å trene frem sønnene sine til verdenstoppen.

I sin bok «Kunsten å oppdra en verdensmester», som lanseres neste uke, skildrer han hvordan trenerrollen for sønnene, Henrik, Filip og Jakob har påvirket farsrollen.

«Trenerrollen presser meg i større og større grad. Risikoen er at jeg støter folk fra meg. Jeg blir så sint og firkantet at folk velger meg vekk. Og det ønsker jeg ikke. «Kan du ikke bare være pappa, da?» er det noen som spør. Og jeg har mange ganger vært veldig nær ved å kaste inn håndkleet og si at beklager, jeg klarer ikke dette mer», skriver en ærlig Gjert i boken.

Henrik, Filip og Jakob er alle europamestere på 1500 meter, men det har kostet.

«Som far gir jeg blanke i om frokosten er klokka åtte, ni eller elleve, eller om det ikke blir noen frokost i det hele tatt. Men som trener sier jeg at vi skal spise klokka åtte. Fordi vi trener klokka ti. Og da må de forstå at det er treneren som er nazi og ikke faren.»

«Foreldre som trenere er det verste som finnes»

Boken «Kunsten å oppdra en verdensmester» lanseres neste uke.

Videre skriver Gjert at dette er en krevende balansegang, og at han noen ganger kan tenne på pluggene.

«Hvis en av guttene for eksempel sier til meg at «din eneste rolle er å gi meg vannflaska», da blir det bråk.»

Gjert Ingebrigtsen har ingen trenerutdanning, og har selv ikke drevet med friidrett.

«Foreldre som er trenere er det verste som finnes for idretten. Grunnen til at så mange talenter forsvinner fra idretten altfor tidlig, er at de har foreldre som trenere. Det er bare noen få som klarer balansegangen mellom å være forelder og trener. Og jeg har inntrykk av at de som er aller verst er de selv som har vært idrettsutøvere», skriver den originale friidrettstreneren i boken.

Aktuelt: – Hvis ikke Gjert Ingebrigtsen blir årets trener, kan vi legge ned Idrettsgallaen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært