Johaugs manager: – Man blir forbanna og lei seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørn Ernst erkjenner at medietrykket under Therese Johaugs utestengelse har vært slitsomt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KALBAKKEN (ABC Nyheter): – Det har vært et enormt trykk, absolutt. Fra dag én har det vært mye. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tøft å stå i det. Vi har i alle fall vært åpne og prøvd så godt vi kan å stille opp og svare på alle spørsmål, men det er godt å være godt å være ferdig med denne prosessen her, sier Jørn Ernst, Therese Johaugs manager, til ABC Nyheter.

– Har det vært slitsomt?

– Ja, det har det. Jeg skal ikke si noe annet, svarer han.

– Har du blitt irritert over noe av det som har blitt skrevet?

– Ja og nei. Vi sitter med fakta i saken og vet hva som skjedde og alt det der. Så opplever du kanskje at andre har et helt annet syn på det fordi man har et annet grunnleggende syn eller ikke sitter med alle fakta. I perioder leser man ting som man blir både forbanna og lei seg over, men sånn er det, sier Ernst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gått opp og ned

Torsdag møtte Therese Johaug pressen etter at hun har sonet ferdig sin 18 måneder lange dopingutestengelse.

29-åringen avla positiv dopingprøve på det forbudte stoffet clostebol i september i 2016. Siden har saken vært oppe til behandling både i Domskomiteen i Norges Idrettsforbund og i Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Ernst forteller at det har vært en tøff tid.

– Det har gått opp og ned. Jeg tror kanskje noe av det som har gjort at det har gått så bra er at hun har hatt mål underveis. Prosessen tok så lang tid og man fikk egentlig aldri svar på hvor lang utestengelsen ville bli, så hun hadde først mål om å kanskje komme tilbake i Tour de Ski, så trente hun for VM i Lathi, så var det OL. Hun har hatt mål underveis som har gjort at hun har fokusert på. Jeg tror kanskje at om hun hadde fått beskjed med en gang om at det ble 18 måneder, så tror jeg situasjonen hadde vært annerledes, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sett i etterkant var det kanskje greit at alt ble litt forskjøvet og drøyde litt?

– Ja, det vil jeg si. For å holde trykket og motivasjonen oppe har det absolutt vært bra. At hun fikk de forskjellige håpene om comeback-tidspunktene.

Se video: Gråtkvalt Johaug om Bjørgen: – Forbilde nummer en

Fryktet sponsorsvikt

Therese Johaug vil gjøre comeback i november under sesongåpningen på Beitostølen.

–Tror du det skal mye til for å slå Therese i vinter?

– Ja, det tror jeg. Enkelt og greit, understreker Jørn Ernst.

Therese Johaug har i dag flere sponsorer i dag enn det hun hadde før den positive dopingprøven. Manageren fryktet at sponsorene kom til å forsvinne.

– Ja, når saken dukket opp visste ikke vi hvordan sponsorene kom til å reagere. Vi var veldig ydmyke med tanke på det. Therese og jeg reiste rundt til sponsorene, og fortalte hva som hadde skjedd og hva som ville komme. Vi fikk unison støtte av alle og trygghet om at de skulle stå sammen med oss gjennom dette. Det har de også gjort, noe vi setter veldig, veldig stor pris på. Vi har også fått to til tre nye sponsorer i løpet av perioden, forteller Ernst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Johaug kommer til å slå hardt tilbake

Tidligere langrennsløper Pål Gunnar Mikkelsplass har fungert som Johaugs nærmeste støttespiller på det treningsfaglige gjennom hele den 18 måneder lange dopingutelukkelsen.

Langrennsstjernen Therese Johaug, her flankert av trener Pål Gunnar Mikkelsplass og manager Jørn Ernst, holder pressetreff i forbindelse med at hun har sonet ferdig dopingdommen på 18 måneder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Langrennsstjernen Therese Johaug, her flankert av trener Pål Gunnar Mikkelsplass og manager Jørn Ernst, holder pressetreff i forbindelse med at hun har sonet ferdig dopingdommen på 18 måneder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Torsdag takket Johaug den tidligere toppløperen for innsatsen og støtten. Nå er hun klar for å gjøre sin gjeninntreden på landslaget. Det blir med Mikkelsplass ved hennes side.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kommer til å bruke Pål Gunnar som trener framover. Det vi har utviklet det to siste årene har gitt meg en utrolig trygghet, sa Johaug.

Mikkelsplass sa på pressekonferansen at Johaug var i veldig bra form.

– Det blir vanskelig å slå Therese til vinteren. Hun kommer til å slå hardt tilbake, sier Mikkelsplass til ABC Nyheter.

– Hvordan vil du beskrive motivasjonen hennes gjennom utestengelsen? Har den vært varierende?

– På en måte kan du at den har vært litt varierende. Men det har mer vært i et par gitte perioder. Totalt sett har motivasjonen gjennom perioden vært veldig bra. Therese er veldig motivert nå for å være best mulig når sesongen starter, sier han.