Meny

Petter Northug navnga voldtektstiltalt Molde-spiller

Dette bilde la Petter Northug ut på Instagram søndag kveld. Foto: Skjermdump Instagram / NTB scanpix
Skiløperen var aktiv på Instagram fra tribunen under gårsdagens eliteseriekamp mellom Rosenborg og Molde.

Før og under gårsdagens eliteseriekamp mellom lagene la Petter Northug ut flere bilder og videoer på Instagrams historiefunksjon.

Blant annet la han ut en video hvor han navnga Molde-spilleren som er tiltalt for voldtekt.

Spilleren er blitt anonymisert i norske medier, og er foreløpig ikke dømt for lovbruddet. Northug skrev at Molde-spilleren «skal fengsles».

Videoen ble raskt slettet, men Northug lastet raskt opp et nytt bilde. Her beklager Northug, men legger til at «noen skal fengsles».

Vurderer søksmål: – Ærekrenkelse

Den tiltales advokat, Øyvind Panzer Iversen, likte Northugs handling svært dårlig.

– Northug har gått langt over streken, og det er ulovlig i det at det er en ærekrenkelse. Vi fikk en ny straffelov som trådde i kraft i 2015 som sier det ikke lenger er straffbart med ærekrenkelser, sier han til Nettavisen.

Videre sier Iversen at han og klienten vil vurdere om de skal følge opp saken i form av et søksmål.

– Det ble lagt ut en film fra tribunen, med sang om en spiller som skulle fengsles, og en tekst med innholdet i sangen. Dette ble umiddelbart slettet da han ble gjort oppmerksom på sammenhengen og saken rundt nevnte spiller, skriver Northugs manager, Are Sørum Langås, i en SMS til Nettavisen.

Molde-direktør Øystein Neerland ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Vi ønsker ikke å bidra til debatt rundt dette, og henviser til spillerens advokat for ytterligere spørsmål, sier Neerland.

Saken mot spilleren skal opp i tingretten i midten av august. Han nekter straffskyld og har sagt at han ser fram mot å forklare seg for retten.

Molde Fotballklubb har valgt ikke å suspendere spilleren.

Populært