Ulvang om juksemakere: – En ubehagelig opplevelse

<p>Vegard Ulvang er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han mener det ble sett en annen vei da konkurrenter forsøkte å hevde seg med urene metoder.</p>
Vegard Ulvang er leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han mener det ble sett en annen vei da konkurrenter forsøkte å hevde seg med urene metoder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vegard Ulvang mener juksemakere slapp for billig unna da han selv var aktiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var opplevelser fra dopingkontrollen på 90-tallet hvor det var løpere som opplagt ble tatt i juks, men som det ikke ble kommunisert rundt. Det var en ubehagelig opplevelse , sier Ulvang til NRK.

– Veldig kjente historier

På direkte spørsmål om han sikter til sine tidligere konkurrenter, svarer han slik:

– Ja, ja. Jeg tror det er veldig kjente historier som er kjent også i pressekretser. Vi trenger ikke gå i detaljer på det nå, sier Ulvang.

Med seks OL-medaljer og åtte VM-medaljer i bagasjen regnes han som en av Norges aller største langrennsprofiler gjennom tidene.

I dag bekler han vervet som leder av langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Et verv han har hatt siden 2006.

– Nå er det en vilje

Til tross for rystende dopingavsløringer, deriblant utestengelsen av Russland fra vinterlekene i Pyeongchang, mener Ulvang at mye har endret seg til det bedre.

– Nå er det en vilje som kanskje er så stor at den av og til går på tvers av rettigheter for de aktive, men det var det ikke før, sier han til NRK.

Ulvang tror imidlertid at idretten må leve med juksemakere, og han er bekymret for langrennssportens omdømme.

– Det er en utfordring hvis folk ikke tror at det er mulig å vinne uten å jukse.