Meny

Svensk skiekspert til Bjørgen: – Unnskyld

Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson mente Marit Bjørgen ikke hadde sjans mot Stina Nilsson. Han tok feil. Foto: Ntb Scanpix
Etter at Marit Bjørgen fosset inn til sitt 8. OL-gull og ble tidenes vinterolympier, fikk en av hennes argeste kritikere dårlig samvittighet: Nå angrer han seg.

– Unnskyld, Marit. Dette var brutalt, skriver Tomas Pettersson i den svenske storavisen Expressen.

Kommentatoren er kjent for sine kvasse utspill, og han sparte da heller ikke på kruttet da Bjørgen ikke fikk det helt til å klaffe i innledningen av OL. Nå har han kommet på andre tanker.

«Vi sitter fortsatt og klapper»

«Det er en dypt imponerende fasit av våre egne skidronninger. Men i dette OL spilte Kalla og Nilsson til slutt bare birollene. I hovedrollen briljerte Marit Bjørgen som aldri før. Vi sitter fortsatt og klapper», oppsummerer Pettersson.

Marit Bjørgen smadret konkurrentene, tok et suverent OL-gull og gråt av glede da hun gikk i mål.

– Alt klaffet i dag. Det var helt perfekt. Det er mitt siste OL. Det er en fin måte å avslutte på, sa Bjørgen etter det historiske gulløpet.

Elsker klisterføre

Seieren hennes gjorde at Norge passerte Tyskland og ble beste nasjon i OL. Norges medaljerekord i vinter-OL lyder på 39 stykker etter Bjørgens maktdemonstrasjon. Norge endte opp med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse og gikk til topps på medaljestatistikken.

Søndagens utklassing sendte samtidig Bjørgen forbi Ole Einar Bjørndalen og opp som tidenes vinterolympier med åtte gull.

– Det føltes veldig bra. Jeg fikk det som jeg ville. Jeg fikk klisterføre, som jeg elsker. Det var Kollen-føre. Kroppen og skiene spilte på lag, og jeg fikk positive sekunderinger hele veien, sa Bjørgen.

«Din tid er over nå, Marit»

Den svenske kommentatoren Tomas Pettersson har imidlertid delvis avskrevet Bjørgens vinnersjanser og har sådd tvil om Bjørgen var i stand til å dominere OL som hun pleier.

«Marit Bjørgen har regjert i OL-verden, så veldig, veldig lenge. Men den æraen tok slutt i dag. Takk for denne tiden, Marit. Skiverden har fått en ny dronning nå», skrev Pettersson etter at Kalla knuste Bjørgen på fellesstart med startbytte.

Marit Bjørgen hylles av lagvenninnene etter gulløpet.

Men det skulle vise seg at Marit Bjørgen hadde mer å gå på. Med fasiten i hånd er det ingen som lenger tviler på hvem som er OL-dronningen.

«Marit Bjørgens løp var en maktdemonstrasjon. Dette er en olympisk karriere som er fullstendig umulig å overgå. Det er bare å takke for showet.»

«Marit er fortsatt skidronningen»

Samtidig innrømmer han å ha tatt grundig feil, og går nå tilbake på sine mest bastante kommentarer.

«Jeg skrev noen linjer om at det var i dette mesterskapet Charlotte Kalla skulle ta over som distansedronning. At det var tid for et tronskifte. Men det blir selvsagt bare latterlig å påstå noe annet enn at mamma Marit (37) fortsatt er verdens skidronning», konstaterer Tomas Pettersson.

Populært