Johaug med rørende hyllest til Bjørgen

Therese Johaug hyllet forbildet Marit Bjørgen søndag. Her fra VM i Falun i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Therese Johaug hyllet forbildet Marit Bjørgen søndag. Her fra VM i Falun i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug hyllet langrennsdronning Marit Bjørgen etter søndagens maktdemonstrasjon i OL. – Du har alltid vært mitt forbilde, sier Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik kvitterer Bjørgen på hyllesten:

– Jeg har sett den tidligere i dag. Det er sterkt å se. Jeg snakket jo med Therese i går (lørdag). Hun hadde virkelig troen på meg i dag. Det er klart det gir motivasjon, sa Bjørgen til NTB på pressekonferansen etter tremilsgullet.

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump

– Du har alltid vært mitt store forbilde, igjen viser du hvorfor. Gratulerer som tidenes vinterolympier, Marit Bjørgen! You are the best! (Du er den beste!), skrev Johaug på Instagram sammen med et eldre bilde av de to sammen.

Var med i løypa

De to hadde en god prat et snaut døgn før 30-kilometeren.

– Jeg sa at jeg skulle tenke på henne der ute (i løypa). For hvis man blir sliten, så hadde Therese bare «mørna» på, sa Bjørgen.

– Jeg tenkte på Therese i starten fordi jeg måte gå mye i front da. Det hadde vært fint å ha Therese der fordi vi hadde vært to til å holde farten oppe og dele litt på det.

Den åttedobbelte OL-vinneren er fortsatt veldig klar på at hun er uenig i dommen Johaug fikk etter en positiv dopingprøve.

– Jeg mener straffen er for streng, sa Bjørgen søndag.

– Har ikke bestemt meg

Bjørgen er tidenes vinterolympier med åtte gull og 15 medaljer totalt etter søndagens overlegne gulløp i Pyeongchang.

Johaug fikk OL-drømmen knust da Idrettens Voldgiftsrett (CAS) forlenget dopingutestengelsen hennes, men var kjapt ute med hilsen på Instagram etter Bjørgens rekordløp.

Johaug og Bjørgen har lenge hatt et tett bånd, og Bjørgen har støttet Johaug gjennom hele dopingmarerittet. Hun vitnet også i dopinghøringen til Johaug på Ullevaal.

Til våren avslører Bjørgen om hun går VM i Seefeld neste år.

– Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg gjør, sa Bjørgen før hun hastet av gårde til dopingtest.

Les også: Marit Bjørgen vant sitt 8. OL-gull – nå er hun historisk

Lagvenninnene hyller Bjørgen

Marit Bjørgens lagvenninner overgikk hverandre i sin hyllest av langrennsdronningen etter maktdemonstrasjonen i Pyeongchang-OLs siste øvelse.

– Hun er enda mer imponerende som menneske, sa Ragnhild Haga etter at Bjørgen med tremilsgullet ble tidenes vinterolympier.

– Det er utrolig det hun driver med. I dag var hun suveren i tillegg. Det er helt rått, sa Heidi Weng til NTB.

Da var det bare minutter siden Bjørgen hadde smadret konkurrentene og tatt et suverent OL-gull på 30-kilometeren.

30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen. Foto: Scanpix
30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen. Foto: Scanpix

– Det er veldig fortjent med gull i dag. Det setter på en måte prikken over i-en, både for hennes olympiske karriere og OL for laget vårt. De pleier å si at hun er imponerende som idrettsutøver, men for meg er hun enda mer imponerende som menneske, sa Haga til NTB, tydelig rørt over Bjørgens innsats.

– For eksempel øyeblikkene etter at jeg vant 10 kilometeren, og hun var så glad på mine vegne i målområdet. Hun viser meg rundt og jeg bare dilter etter resten av dagen. Jeg lærer så utrolig mye av den dama. Hun er så ydmyk og tar på en måte aldri av, sa Haga.

– Håper hun fortsetter

Langrennsdronningens vei videre etter sesongen er ikke avgjort, men Weng føler seg sikker på at Bjørgen blir å se på startstreken under VM i Seefeld neste år.

Marit Bjørgen vinner 30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Bjørgen vinner 30 kilometer langrenn for kvinner i Alpensia Cross-Country Skiing Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tipper at ikke hun gir seg med det første. Når hun vinner så overlegent her så tror jeg hun tar et år til, for å si det sånn, sa Weng.

– Jeg håper hun fortsetter. Jeg har lyst til å lære alt jeg kan av den dama der. Hun kan vinne gull så lenge hun er motivert, det er jeg overbevist om. Men hun må få gjøre det hun selv vil.

Ingvild Flugstad Østberg kjempet søndag om bronsen, men endte som nummer fire. Hun er ikke sikker på om Norge noensinne vil se en ny løper som får en lignende karriere som Marit Bjørgen.

Les også: Bjørgens maktdemonstrasjon gjorde Tvedt rørt

Tent Bjørgen foran sitt OL-farvel

Bjørgen om Klæbo: – Fallhøyden blir stor

– Helt vilt det hun gjør

– Det er vel tvilsomt at vi får se det. Det er helt vilt det hun gjør. Det er så bra at alt det vi andre gjør aldri vil bli bra nok. Tar vi en sølv eller bronse som vi er godt fornøyd med, så blir det målt opp mot Marit. Det er hardt å være langrennsløper i Norge, sa Østberg, som håper Bjørgen ikke gir seg med det første.

– Historien hennes står for seg selv, og vi skal bare glede oss over at vi har fått lov til å ha Marit på lag i så mange år. Forhåpentlig får vi henne med oss litt til.

Marit Bjørgen er tidenes vinterolympier med åtte gull og 15 medaljer totalt etter søndagens overlegne gulløp i Pyeongchang.

21. mars blir hun 38 år, og VM i Seefeld neste år kan fort bli hennes definitive farvel. Beslutningen om karrierevalget kommer til våren.

Sjekk Norges historiske OL-gevinst, medalje for medalje:

Personvernpolicy