Emil Hegle Svendsen: – Den dagen holdt jeg på å stryke med

<p>Emil Hegle Svendsen gikk seg vill på fjelltur som åtteåring.</p>
Emil Hegle Svendsen gikk seg vill på fjelltur som åtteåring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norges flaggbærer forteller om sitt ukjente drama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emil Hegle Svendsen står med fem OL-medaljer, fire av dem gull. Men et av de sterkeste OL-minnene til 32-åringen stammer fra barndommen.

Samme dag som åpningsseremonien under OL på Lillehammer ble avholdt, var det full leteaksjon etter Hegle Svendsen. Det skriver NRK.

Han gikk på fjelltur med familien i Tydal.

– Jeg skulle bare gå litt i forveien, men gikk meg vill. Jeg var bare åtte år og det var 15 minusgrader. Heldigvis hadde jeg vett nok til å bryte meg inn i en hytte. Eller jeg brøt meg ikke inn, jeg banket på og fikk komme inn. Der satt jeg og spiste godteri til de fant meg, sier Svendsen.

Han forteller at foreldrene hans var «hysteriske» da de fant ham etter flere timer med leting.

– Den dagen holdt jeg på å stryke med, sier 32-åringen til NRK.

Blir norsk flaggbærer

Nå er Hegle Svendsen klar for sitt fjerde OL. Tirsdag ble det kjent at han får æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL.

Marit Bjørgen ble som mestvinnende vinterolympier i troppen spurt om hun ønsket å bære flagget, men gullgrossisten går skiathlon allerede lørdag og takket nei.

– Marit er den største, og det er en selvfølge at hun var førstevalget. Det har jo vært slik gjennom mange OL. På grunn av konkurranseprogrammet, har jo heller ikke Ole Einar hatt anledning til å bære flagget på åpningsseremonien. Jeg er stolt over at jeg ble spurt etter Marit, sier Svendsen i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Han debuterte i OL som 20-åring i Torino i 2006.

Personvernpolicy