Meny

Landslagsledelsen lukker ikke Northugs OL-dør

Petter Northug reiser ikke Planica. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
– Vi er innforstått med at OL ryker, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.

Petter Northug er ikke kvitt sykdommen som tvang ham til å stå over ski-NM. Dermed reiser han heller ikke til Planica kommende helg. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag.

Sprintrennet i den slovenske skimetropolen er trønderens siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang.

– Petter er ikke frisk, det sitter dypt i brystet og han hoster fortsatt, sier han. Verdenscupen i Planica utgår, og vi er innforstått med at OL også ryker, sier Northugs trener Stig Rune Kveen i pressemeldingen.

Landslagssjef Vidar Løfshus ønsker ikke å lukke OL-døra helt for Northug.

– Vi har fortløpende kontakt med Petter, sier han.

– Sannsynligheten for OL er lav, men døra er ikke helt lukket. Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn, utdyper Løfshus.

– Sannsynlig at Northug får OL-billett

Northugs sjanse til OL-billett har ligget i en god sprint i Planica.

– Han må gå sprinten i Planica neste helg om skal ha mulighet til en OL-plass i sprint. Jeg håper virkelig han stiller, sa sprintlandslagstrener Arild Monsen under NM.

Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther skriver at det er «sannsynlig» at Norges Skiforbund vil gi Northug en gratis OL-billett.

– Mulighetene er store for at langrennsledelsen velger å gi en friplass til Petter Northug, og ta ham med som Norges 12.mann til OL. At Petter Northug sannsynligvis får en slik sjanse etter en vinter uten et eneste godt renn, forteller hvor gjerne de ønsker å ha ham med i OL. Påstandene om en landslagsledelse som har motarbeidet skikongen, har aldri vært sanne: Målet har hele tida vært å reise til OL med Petter i best mulig form, skriver Sæther.

Populært