Meny

Northugs trener: – Petter er ikke komfortabel med dette

Stig Rune Kveen forteller at Petter Northug er misfornøyd med Tour de Ski-vrakingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Stig Rune Kveen, Petter Northugs trener, sier at eleven ikke er nevneverdig fornøyd med OL-planen som er skissert etter at han ble utelatt fra Tour de Ski.

Torsdag kom nyheten om at 31-åringen kun er førstereserve i Tour de Ski.

– Petter har vært klar på at han ønsker å gå Touren og mener det er den beste OL-planen for ham. Det får han ikke muligheten til, så vi er vel der, sier Stig Rune Kveen til Eurosport.

I uttaksmeldingen fra Norges Skiforbund er det en skissert en OL-plan for Northug som innebærer skandinavisk cup i svenske Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica.

– Petter er ikke komfortabel med den planen de har foreslått, han ønsker å gå Touren. I tillegg faller det litt tilbake på om det er nok, og at han risikerer å stå der før OL-uttaket og ikke ha fått gå nok, sier Kveen.

– Dette er en sportslig vurdering som er i tråd med våre anbefalinger. Vi mener det beste for Petters OL-sjanser er at han får ladet opp og fullført en ordentlig treningsperiode. Deretter bør han gå gode skirenn i januar, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

– OL-døra er ikke stengt

– Hvordan tok Northug beskjeden?

– Petter ville gå og følte seg klar, så det er klart han tok det tungt. Det skal sies at vi ga ham ganske klare signaler for to-tre uker siden om hva som ville være vår anbefaling, sier Løfshus.

Flere eksperter har ment at Tour de Ski var Northugs «OL-nøkkel». Uten renn der har enkelte antydet at 31-åringen kan se langt etter en plass i den norske troppen til Pyeongchang-lekene i februar.

– OL-døra er så absolutt ikke stengt. Petter har høye ambisjoner i sprint, og der blir uttaket basert på det som blir gjort under NM på Gåsbu og verdenscuprennene i Dresden og Planica. Det er fortsatt muligheter, sier Løfshus.

Svensk skiekspert rister på hodet

Tomas Pettersson, kommentator og langrennsekspert i svenske Expressen, forstår lite av at Petter Northug ikke får gå Tour de Ski.

– Ifølge norske medier blir det ingen Petter Northug i Tour de Ski, men derimot blant annet Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh? Det er bare å konstatere at jeg og den norske landslagsledelsen ser totalt ulikt på saker og ting, tvitret Pettersson like før det ble bekreftet at Northug kun er førstereserve til Tour de Ski.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener Northug burde blitt tatt ut.

– Det hadde vært fornuftig å ta ut Northug til Tour de Ski, og latt ham reise til høyden som planlagt. Det hadde vært den beste måten for Petter å komme i form, sier han til NRK.

Populært