Hjelmeset bekymret for Bjørgen

FOR MYE VAGGING: Marit Bjørgen i Skiathlon langrenn for kvinner i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer søndag.
FOR MYE VAGGING: Marit Bjørgen i Skiathlon langrenn for kvinner i verdenscupen i nordiske grener i Lillehammer søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjerdeplassen under søndagens 15-kilometer på Lillehammer var hverken treneren eller skistjernen særlig fornøyde med. Da ble det ekstra terping på teknikken i Davos, mens resten av konkurrente dro hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen er vant med å vinne, men ble bare nummer fire på fellesstart med skibytte sist søndag. Dagen før havnet hun helt nede på en 21. plass på sprinten. Bjørgen måtte se seg underlegen av svenske Charlotte Kalla og lagvenninnen Heidi Weng, som parkerte henne da det var klassisk som gjaldt.

– For mye vagging

Charlotte Kalla har hatt en pangstart på sesongen, og kan være stolt av å ha slått skidronningen to ganger allerede. Etter seieren på 10 kilometer klassisk i Ruka, har ikke Bjørgen klart å få bukt med.

– Sesongstarten har vært fantastisk, sier Kalla til NRK.

Nå går Bjørgen «i kjelleren» for å komme tilbake på toppen av pallen. Hun terpet ekstra mye på teknikken med landslagstrener Roar Hjelmeset etter at konkurrentene dro hjem torsdag.

Hjelmeset er ikke fornøyd med skistjernens prestasjoner den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir for mye vagging når hun er stiv. Da må hun være mer stabil, sier landslagstreneren til NRK.

– Man blir aldri ferdig utlært, svarer Bjørgen med et smil.

GRUBLER: Marit Bjørgen på fredagens pressekonfreanse i helgens verdenscup i langrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GRUBLER: Marit Bjørgen på fredagens pressekonfreanse i helgens verdenscup i langrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lite søvn og trening

Marit Bjørgen har fått sove dårligere og trent mindre enn ønsket etter at familien kom på besøk i Davos. Det er altså ikke bare teknikken som har vært en utfordring i det siste.

– En sover sikkert bedre alene enn med en liten unge som er rundt deg hele tiden, kommenterer Hjelmeset.

– Det er en litt annen setting nå enn før Marius kom. Ting koster litt mer, sier Bjørgen til NRK.

Kombinasjonen av å være småbarnsmor og toppidrettsutøver fikk seg en støkk i forrige uke, men Bjørgen er positiv til rennene fremover.

– Det er godt å komme ned hit for å spise, trene og sove, sier Bjørgen og ler.