Meny

Vidar Løfshus: – Den som er best går ankeretappen i OL

Landslagssjef Vidar Løfshus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug kan likevel få gå sisteetappen i OL i Sør-Korea. Tor Arne Hetland sa for noen uker siden at den etappen skulle Finn Hågen Krogh gå.

I slutten av oktober sa landslagstrener i langrenn Tor Arne Hetland at Finn Hågen Krogh skal få gå ankeretappen på herrestafetten i OL i februar.

– Den sisteetappen kommer Finn Hågen Krogh til å gå. Han beviste at han er vår beste mann forrige vinter, så der har vi god kontroll, sa Hetland.

Finn Hågen Krogh debuterte som ankermann i mesterskapssammenheng i Lahti-VM sist vinter. Det endte med norsk seier.

– Hele Norge så VM-stafetten i Lahti, og det Finn gjorde der er hvert fall godt nok for meg. Han har levert gang på gang, understreket Hetland.

Onsdag sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK at Finn Hågen Krogh ikke er sikret ankeretappen per dags dato.

– Ut fra det som skjedde i fjor er Finn-Hågen den beste kandidaten akkurat nå. Men når vi kommer til OL, er det den som er i form som får gå. Det har aldri vært noen tvil om det, sånn har det vært før også, sier Løfshus.

– Mange er takknemlige for vrakingen

Dermed kan det bli en duell melllom Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og nevnte Krogh om å få gå den gjeve sisteetappen.

SVTs langrennskommentator Anders Blomquist sa til NRK i oktober at det finnes ikke et land i verden som ikke ville hatt Northug på sisteetappen.

– Norge har fantastiske avsluttere uansett, men det er klart at Petter Northug i form er en «fruktansvärd» motstander, så det er nok mange lag som er takknemlige nå, påpekte han.

Hetlands tidlige beslutning om OL-anker vekket også reaksjoner i Northug-leiren.

– Det første jeg tenker er at det er så langt fram i tid at det egentlig ikke er vits i å kommentere saken. Jeg synes heller ikke Tor Arne bør uttale seg om dette nå, for det er for tidlig, konstaterte Northugs trener Stig Rune Kveen overfor TV 2.

Northug ikke tatt ut

Til helgen er det nasjonal åpning i langrenn på Beitostølen. I dag ble fem løpere av hvert kjønn forhåndsuttatt til det første verdenscuprennet for sesongen i Kuusamo. Petter Northug var ikke blant disse.

Pål Golberg, Emil Iversen, Finn-Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo ble tatt ut på herresiden.

Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg ble tatt ut blant kvinnene.

Etter helgen skal landslagsledelsen ta ut ytterligere fem utøvere fra hvert kjønn som skal representere Norge under verdenscupåpningen i Finland.

Dette betyr at blant annet Petter Northug må prestere godt i rennene på Beitostølen hvis han skal gå verdenscupåpningen.

Rennene i Kuusamo går fra 23. - 25. november.Populært