Donald Trump hevder å ha Ron DeSantis’ «fulle støtte»

Florida guvernør Ron DeSantis og tidligere president Donald Trump.
Florida guvernør Ron DeSantis og tidligere president Donald Trump. Foto: AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal ha møttes for en runde golf på søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Florida-guvernør Ron DeSantis og tidligere president Donald Trump var i tottene på hverandre da de begge kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat.

Nå har Trump vunnet den kampen, og ifølge ham har han DeSantis’ fulle støtte.

Det melder The Guardian som viser til Washington Post.

Se video: Dette ble feil

Spilte golf

Ifølge et innlegg på Trumps sosiale medium Truth Social skal de to tidligere rivalene ha møttes for frokost og en runde golf i Florida søndag.

«Jeg er veldig glad for å ha den fulle og entusiastiske støtten fra guvernør Ron DeSantis i Florida. Vi hadde et flott møte i går, arrangert av vår felles venn Steve Witkoff, på hans vakre Shell Bay Club i Hollywood, Florida» skrev Trump på sin Truth Social-plattform mandag ettermiddag.

Witkoff, en investor, er en venn og valgkampdonor til Trump. Han har også vært vitne for den tidligere presidenten i hans sivile rettssak i New York for forretningssvindel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ikke bli visepresident

Forholdet mellom de to konkurrentene har lenge vært iskaldt.

Under nominasjonskampen ble det slengt ukvemsord fra begge leirer. DeSantis beskrev Trump som «uvalgbar», mens Trump, i sin kjente stil, ga rivalen sin et kallenavn. Valget falt på «Ron DeSanctimonious», ettersom Trump mente DeSantis var hyklersk.

Etter at Ron DeSantis trakk seg fra nominasjonskampen, og stilte seg bak Trumps nominasjon, annonserte sistnevnte at han kom til å legge kallenavnet på hylla.

Men selv om DeSantis har gitt sin støtte til Trump som republikanernes presidentkandidat, har han tidligere sagt at han ikke ønsker å bli utpekt som Trumps visepresidentkandidat.

Hvem det er som blir Trumps visepresidentkandidat er fortsatt usikkert.

Selv håper DeSantis tilsynelatende å stille som presidentkandidat igjen i 2028.