Biden med stikk mot Trump på korrespondentmiddag

- Alder er et tema. Jeg er en voksen mann, som stiller mot en seksåring, sa president Joe Biden (81) med henvisning til Donald Trump (77) på den årlige korresondentmiddagen i Wahington. Presidenten satt til bords ved siden av lederen for korrespondentforeningen, Kelly O'Donnell,fra TV-kanalen NBC News. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP NTB
- Alder er et tema. Jeg er en voksen mann, som stiller mot en seksåring, sa president Joe Biden (81) med henvisning til Donald Trump (77) på den årlige korresondentmiddagen i Wahington. Presidenten satt til bords ved siden av lederen for korrespondentforeningen, Kelly O'Donnell,fra TV-kanalen NBC News. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Biden spøkte med egen alder og kom med flere stikk mot forgjenger og utfordrer Donald Trump på den årlige korrespondentmiddagen i Washington

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er tradisjon for at presidenten holder en tale med snert og sting på den årlige middagen for pressekorpset som dekker rikspolitikken. Også politikere og kjendiser deltar på en årlige banketten.

Mens Trump droppet korrespondentfesten flere ganger, gjorde Biden som forventet og kom med stikk til Trump og råd til journalistene. Og 81-åringen trakk altså fram sin egen alder.

– Ja, alder er et tema. Jeg er en voksen mann. Og jeg stiller mot en seksåring, spøkte han om sin 77 år gamle utfordrer, som ikke slapp unna med den ene kommentaren.

– Alderen er det eneste vi har felles. Min visepresident støtter meg faktisk, sa Biden senere, før han kom med en oppfordring til de fremmøtte journalistene.

Video: Her går det galt for Joe Biden - igjen

– Fokuser på det som virkelig står på spill

– Jeg ber dere på ingen måte velge side. Jeg ber dere være stundens alvor verdig. Løft blikket fra målingene og forsøkene på å «ta» motparten, fra distraksjonene og alt sirkuset rundt som har fått dominere politikken og gjøre den sensasjonspreget. Fokuser på det som virkelig står på spill, lød det fra talerstolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men samtidig som stemningen steg blant politikere, journalister og andre gjester inne i salen, sto demonstranter utenfor og protesterte mot krigen i Gaza. De oppfordret flere av gjestene til å boikotte festen. Biden selv unngikk de fleste demonstrantene ved å komme bakveien, men også dit hadde et knippe demonstranter funnet veien og ga uttrykk for sitt krav om våpenhvile på Gazastripen.