Marjorie Taylor Greene hardt ut mot ytterligere amerikansk støtte til Ukraina: – Jeg hater dem

Marjorie Taylor Greene snakker med journalister i U.S. Capitol 10. april 2024 i Washington DC.
Marjorie Taylor Greene snakker med journalister i U.S. Capitol 10. april 2024 i Washington DC.
Foto: Samuel Corum / Getty Images via AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke uvanlig at republikaneren og kongressmedlem i USA, Marjorie Taylor Greene vekker oppsikt med sine uttalelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig var kongressmedlem Marjorie Taylor Greene (R) gjest i podkasten til tidligere rådgiver for Donald Trump i Det hvite hus, Steve Bannon, skriver New York Post.

I podkasten sier Greene at hun ikke har mye til overs for de i USA som vil sende mer støtte til Ukraina.

– Dette er det mest frastøtende og motbydelige som skjer, og det er det amerikanske folket som betaler regningen. Jeg hater absolutt alle her som gjør dette. Jeg hater dem virkelig for at de gjør dette, sier hun.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Se video: Tåkete og forvirret

– Løgner

Spørsmålet om en ny amerikansk støttepakke på 60 milliarder dollar har lenge blitt diskutert i den amerikanske uten noen foreløpig tegn på enighet.

Greene er åpenbart ikke en som ønsker å gi mer støtte til Ukraina, men hun sier at hun ser for seg at Speaker Mike Johnson kan finne en måte å få støttepakken gjennom kongressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle burde kreve at den republikanskvalgte Speakeren i Representantenes hus slutter å lytte til søppelet og løgnene han blir fortalt, og gjør det som er riktig, fortsetter hun.

Hun hevder videre at skadde ukrainske soldater blir sendt til frontlinjen fordi Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj blir tvunget av politikere i USA til å fortsette krigen.

– USA puster dem i nakken og sier: ‘Dere må fortsette å kjempe, og vi kommer til å betale for det og tvinge dere til å gjøre det’, sier Greene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere påstander

Greenes til tider høylytte motstand av støtte til Ukraina har fått henne til å møte motstand fra eget parti. En republikansk kongressrepresentant skapte overskrifter forrige måned da han sa at russisk propaganda har «infisert» deler av det republikanske partiet, ifølge Newsweek.

– Jeg tror dessverre russisk propaganda har funnet veien inn i USA, og den har smittet en god del av mitt partis base, sa den republikanske representanten Michael McCaul.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke hevdet Greene på et folkemøte at det blant amerikanske representanter var snakk om å sende amerikanske styrker til Ukraina.

– Jeg har hørt hvisking om dette på forskjellige møter. De vil gjerne sende onklene våre, fetterne våre og sønnene våre til slagmarken, til Ukraina. Det blir over mitt lik at de gjør det. Vi burde ikke utkjempe den krigen, sa Greene.

Greene har tidligere sagt at en ny avstemning om støtte til Ukraina i Kongressen vil få henne til å fremme et forslag om å kaste Mike Johnson som speaker i Kongressen.

Ved et flertall vil han være den andre republikanske speakeren som må fratre sin stilling. Kevin McCarthy måtte ta hatten sin og gå sist oktober da samme forslag ble fremmet mot han.