Jette F. Christensen blir EU-analytiker i Altinget

Jette F. Christensen skal skrive EU-analyser i Altinget.
Jette F. Christensen skal skrive EU-analyser i Altinget. Foto: Kristoffer Myhre
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jette har en unik evne til å se det store bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere toppolitikeren i Arbeiderpartiet Jette F. Christensen (40) blir EU-analytiker i den politiske nettavisen Altinget.

Det skriver Altinget på sine egne nettsider.

Christensen er i dag frilansskribent og foredragsholder om demokrati og sikkerhet. Det siste året har hun blant annet jobbet for Atlanterhavskomiteen og UiO:Demokrati.

Jette F. Christensen har vært tilknyttet Altinget som spaltist. Nå utvides samarbeidet, skriver Altinget. Utover våren vil Christensen analysere EU-politikk jevnlig i Altinget EU/EØS.

– Vi har sett hvor mye engasjement Jette F. Christensens analyser og spalter skaper, og er svært glad for at hun nå vil knytte seg enda tettere til Altinget. Jette har en unik evne til å se det store bildet. Hun har dyp kunnskap om demokratiutvikling, sikkerhetspolitikk og EUs utfordringer, og har selvsagt også inngående forståelse for norsk EU- og EØS-politikk fra sine mange år på Stortinget, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem i Altinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christensen var vararepresentant til Stortinget for Hordaland i perioden 2009–2013. Fra september 2010 til mai 2013 var hun fast møtende stortingsrepresentant vara. Hun satt fast på Stortinget fra 2013 til 2021, da hun valgte å ikke ta gjenvalg.

Christensen er kjæreste med politisk redaktør i Dagens Næringsliv Frithjof Jacobsen.

ABC Nyheter har et redaksjonelt samarbeid med Altinget.