Åpen for alle - alltid

Joe Biden bruker fysioterapi, tennissko og kortere trapper for å unngå fall før valget i 2024

APTOPIX Biden Fall President Joe Biden falls on stage after handing out diplomas during the 2023 United States Air Force Academy Graduation Ceremony at Falcon Stadium, Thursday, June 1, 2023, at the United States Air Force Academy in Colorado Springs, Colo. (AP Photo/Andrew Harnik)
APTOPIX Biden Fall President Joe Biden falls on stage after handing out diplomas during the 2023 United States Air Force Academy Graduation Ceremony at Falcon Stadium, Thursday, June 1, 2023, at the United States Air Force Academy in Colorado Springs, Colo. (AP Photo/Andrew Harnik)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 80 år gamle presidenten utfører angivelig øvelser hver morgen for å forbedre balansen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

En snubleutsatt president Joe Biden iverksetter tiltak for å forhindre flere pinlige fall før valget neste år – blant annet ved å jobbe med en fysioterapeut for å forbedre balansen, bruke tennissko og kortere trapper på Air Force One.

Bidens team sies å være fast bestemt på å beskytte den 80 år gamle presidenten fra å falle offentlig, noe som kan skade hans valgbarhet etter at en fersk meningsmåling viser at tre fjerdedeler av amerikanerne anser ham som for gammel til å sitte i en ny periode, melder Axios.

Se video: Her går det galt for Biden

Diagnose

Siden november 2021 har Biden møtt en fysioterapeut for å utføre øvelser som skal forbedre balansen hans.

Biden har gjort øvelsene de fleste morgener etter råd fra legen sin, som kalte dem «proprioseptive vedlikeholdsmanøvrer» i presidentens helseoppsummering som ble utgitt i februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har aldri hørt begrepet «proprioseptive vedlikeholdsmanøvrer». Det er ikke et klinisk begrep som er i vanlig bruk, sier professor James Gordon, leder for avdelingen for biokinesiologi og fysioterapi ved University of Southern California.

Presidentens balanseproblemer – som sannsynligvis er relatert til det legen hans diagnostiserte som artrose, en sykdom som rammer leddene, i ryggraden og foten – har fått mye oppmerksomhet etter flere alarmerende snubleturer.

I juni snublet Biden over en sandsekk og falt etter å ha holdt innvielsesstale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden hendelsen har Biden i større grad brukt sportssko i stedet for de mer glatte dresskoene.

Presidenten har også begynt å bruke en kortere trapp på Air Force One, etter flere snubleuhell på vei opp til det høyere flydekket.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Artikkelen fortsetter under annonsen
President Joe Biden faller på scenen etter å ha delt ut diplomer under avslutningsseremonien for United States Air Force Academy 2023 på Falcon Stadium, torsdag 1. juni 2023. Foto: Andrew Harnik / AP Photo / NTB
President Joe Biden faller på scenen etter å ha delt ut diplomer under avslutningsseremonien for United States Air Force Academy 2023 på Falcon Stadium, torsdag 1. juni 2023. Foto: Andrew Harnik / AP Photo / NTB

«Ikke noe nytt»

I mars 2021 snublet Biden tre ganger og falt til slutt ned på knærne da han gikk opp den lange trappen til presidentflyet.

En lignende hendelse skjedde i februar i år, da presidenten mistet fotfestet på vei inn i flyet for å forlate Polen.

Men selv den kortere trappen med 14 trinn har vist seg å være en utfordring for Biden, som ble sett snuble og ta seg til rette før han skulle fly fra Helsingfors i Finland i juli.

Noen demokrater er bekymret for at Biden skal komme ut for en ulykke, slik republikaneren Bob Dole gjorde i september 1996, da han falt av en scene på et folkemøte noen uker før valget, skriver Axios.

Demokratene hadde allerede da kritisert Dole, som da var 73 år, for sin alder - og sammenlignet ham med den mer energiske Bill Clinton, som i en alder av 50 år søkte sin andre periode som president.

Andrew Bates, talsmann for Det hvite hus, avfeier Axios-rapporten som «et uheldig mønster der mediene forsøker å skape sensasjoner rundt noe som lenge har vært offentlig kjent».

«Dette er ikke noe nytt», sa talsmannen. «Det ble offentliggjort proaktivt og åpent».