Dmitrij Medvedev med ny tirade mot broderfolket: – Ukraina vil forsvinne

– Medvedev er tidligere president og nå stedfortreder for Russlands Nasjonale sikkerhetsråd. Jeg har diskutert med ham tidligere, og fant ham fornuftig, men kanskje ikke så imponerende. Nå er forfatterskapet hans som rabalder fra noen i psykiatrisk internering, mener Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt.
– Medvedev er tidligere president og nå stedfortreder for Russlands Nasjonale sikkerhetsråd. Jeg har diskutert med ham tidligere, og fant ham fornuftig, men kanskje ikke så imponerende. Nå er forfatterskapet hans som rabalder fra noen i psykiatrisk internering, mener Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands tidligere president og statsminister, Dmitrij Medvedev, kommer med hatske kommentarer om Ukraina, som han kaller et «unødvendig land».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en voldsom verbal tirade på sosiale medier hamrer den profilerte Putin-medarbeideren løs på Volodymyr Zelenskyjs lederskap i landet Medvedev mener er moden for historiens søppeldynge.

Les alt om krigen i Ukraina

– Europa trenger ikke Ukraina. Den tvungne støtten fra naziregimet, etter den amerikanske mentorens ordre, har satt europeerne inn i et økonomisk og politisk inferno. Det er et fint perspektiv fremover: Å permanent sette de ukrainske blodsugende parasittene på EUs forkrøplede hals. Det vil være Europas siste høst, en gang majestetisk, men nå tilbakestående,» tordner Dmitrij Medvedev.

– Vi trenger ikke «unterukraine». Vi trenger det store store Russland

I en sekspunkts liste går han systematisk til verks for å nedsable broderfolkets verdighet og håp om frihet og uavhengighet. Med totalt fravær for respekt og ydmykhet lar han sitt grenseløse hat strømme ut til sine tilhengere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland trenger ikke Ukraina. En sliten dyne, revet, raggete og fettete. Den nye Malorossiya fra 1991 består av de kunstig kuttede territoriene, hvorav mange er russiske urfolk, adskilt ved et uhell på 1900-tallet. Millioner av våre landsmenn bor der, trakassert i årevis av det nazistiske Kiev-regimet. Det er dem vi forsvarer i vår spesielle militæroperasjon, som nådeløst utrydder fienden. Vi trenger ikke «unterukraine». Vi trenger det store store Russland, skriver Medvedev på Twitter.

– Rabalder fra noen i psykiatrisk internering

Den tidligere respekterte statslederen har en gang for alle lagt silkehanskene bort. Tilbake står ekspresidenten fram som en av Putins fremste demagoger og propagandister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsene har ikke gått upåaktet hen. Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt reagerer slik:

– Dette er en bemerkelsesverdig tekst. Mannen er tidligere president og nå stedfortreder for Russlands Nasjonale sikkerhetsråd. Jeg har diskutert med ham tidligere, og fant ham fornuftig, men kanskje ikke så imponerende. Nå er forfatterskapet hans som rabalder fra noen i psykiatrisk internering, konstaterer Bildt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Professor: – Oppfyller rollen som Putins lakei

Ben Noble, professor i russisk politikk ved University College London, mener Medvedev opererer som Putins forlengede arm og lakei.

– Dmitrij Medvedev prøver, ser det ut til, å demonstrere sin relevans og sin lojalitet, gjennom et system som har blitt merkbart mer haukeaktig og mindre tolerant for nyanser, har Noble tidligere uttalt om Medvedev til AFP.

Hovedbudskapet til Medvedev, som av og til omtales som Putins høyre hånd, er at Ukraina ikke fortjener å eksistere som eget land, og at ingen nasjoner, heller ikke USA, trenger Ukraina.

– Dets egne borgere trenger ikke det nazi-ledede Ukraina

– Gjennomsnittlige amerikanere forstår ikke hva «Ukraina» er, og hvor «det» er. Afrika og Latin-Amerika trenger ikke Ukraina. Asia trenger ikke Ukraina. Russland trenger ikke Ukraina. Til slutt, dets egne borgere trenger ikke det nazi-ledede Ukraina. Det er grunnen til at av 45 millioner mennesker er det bare rundt 20 millioner igjen. Det er derfor de som ble igjen ønsker å reise til et hvilket som helst sted: Det forhatte Polen, EU, NATO, for å være USAs 51. stat. Å bli med i Antarktis med pingvinene vil også være greit. Så lenge det er stille, og maten er god, skriver en sarkastisk og nedlatende Medvedev, før han oppsummerer sitt verbale korstog mot nabolandet slik:

– Ingen på denne planeten trenger et slikt Ukraina. Det er derfor det vil forsvinne.

Video: Russland klargjør sitt interkontinentale ballistiske missilsystem Yars til øvelse