Jens Stoltenberg rammet av helvetesild

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.  Foto: Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har avlyst besøk til Berlin og Bukarest torsdag og fredag. Det skyldes at han er rammet av helvetesild, skriver VG. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helvetesild er kjent som en mulig ettervirkning av covid-19, som Stoltenberg hadde i midten av mai.

– Generalsekretæren vil gjennomføre sitt planlagte besøk til Berlin digitalt, i stedet for å delta personlig. Han er blitt diagnostiert med helvetesild, som kan oppstå etter covid-19. Han arbeider nå hjemmefra, skriver en Nato-talsperson i en epost til VG.

Nato-generalsekretæren skulle møte Tysklands statsminister Olaf Scholz i Berlin torsdag og ha et møte med lederne i Romania, Polen og Ungarn i Bucuresti fredag, skriver Reuters.

Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus. Sykdommen kalles herpes zoster på fagspråket, heter det i Norsk helseinformatikks (NHI) artikkel om tilstanden.

Ifølge NHI starter sykdommen gjerne med lette allmennsymptomer som hodepine, lysskyhet og sykdomsfølelse i to til tre dager. Deretter kløe, prikking, svie eller smerter i et avgrenset husdområde, og så utslett.