MDG-leder Bastholm legger seg flat: – Det der kommer jeg ikke til å si igjen

<i>MDG legger frem alternativt statsbudsjett</i> Oslo 20201117. Partileder i MDG Une Bastholm og Lan Marie Berg (t.h.) presenterer De Grønnes alternative statsbudsjett for 2021 med tittel "For mennesker og miljø" under en pressekonferanse på Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB
MDG legger frem alternativt statsbudsjett Oslo 20201117. Partileder i MDG Une Bastholm og Lan Marie Berg (t.h.) presenterer De Grønnes alternative statsbudsjett for 2021 med tittel "For mennesker og miljø" under en pressekonferanse på Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

MDG-partileder Une Bastholm beklager utspillet hun kom med etter at regjeringen og Frp ble enige om statsbudsjettet. 

– Regjeringen bruker jo milliardene som fulle sjømenn.

Det uttalte partileder i Miljøpartiet De Grønne, Une Bastholm, til Dagbladet etter at regjeringen og Fremskrittspartiet (Frp) ble enige om statsbudsjettet for 2021 tirsdag kveld.

Bastholm mente regjeringen kunne brukt midlene på andre ting enn avgiftskutt på øl og tobakk.

Sammenligningen i uttalelsen til Bastholm falt ikke i god jord hos enkelte.

Norsk Sjøoffiserforbund og Frp-profil Sylvi Listhaug reagerte på utspillet til MDG-lederen, skriver Dagbladet.

Seniorrådgiver i Norsk Sjøoffiserforbund, Jens Folland, synes det er «tungt å lese at partiledere bruker uttrykk som hører fortida til».

I etterkant av uttalelsen har Bastholm tatt grep.

Partilederen forteller at hun selv ringte til Maskinistforbundet for å be om unnskyldning.

– Jeg skjønte fort at jeg har sagt noe dumt som jeg ikke var klar over var støtende. Det der kommer jeg ikke til å si igjen. Dette handlet på ingen måte om mitt syn på sjøfolk som yrkesgruppe eller mennesker, og var rett og slett ukritisk bruk av et språklig uttrykk i en situasjon hvor jeg var veldig skuffet over regjeringens pengebruk i et avgjørende tiår for klima og grønn omstilling, sier Bastholm til Dagbladet.

Personvernpolicy