Vanvittige køer og raseri da Polen innførte corona-kontroll

<p>CORONA-KØ: Over 30 timers ventetid på Autobahn 12 ved grensa fra Tyskland til Polen onsdag morgen, etter at Polen innførte corona-grensekontroll.</p>
CORONA-KØ: Over 30 timers ventetid på Autobahn 12 ved grensa fra Tyskland til Polen onsdag morgen, etter at Polen innførte corona-grensekontroll. Foto: Patrick Pleul / AP/NTB scanpix

En 30-40 kilometer lang kø av vogntog stamper på grensa fra Tyskland til Polen. En tilsvarende kø venter i Litauen på å få krysse vestover gjennom Polen.

Det vekker sterke reaksjoner i de baltiske statene at Polen har innført innreiseforbud for personer, og innført langdryge kontrollprosedyrer for varetransport inn i landet som følge av corona-pandemien.

Onsdag morgen rapporterer en rekke medier om 30 timers ventetid og en kø av vogntog på anslagsvis 35 kilometer, som venter på å komme inn i Polen på Autobahn 12 nær Frankfurt am Oder.

Tilsvarende hadde det i går hopet seg opp en lastebilkø på 30 kilometer fra Litauen til Polen, melder The Baltic Course.

Litauen har gjort seg bemerket med å opprette en enorm lastebilnæring, til dels utenlandseid, som opererer i hele EU og EØS med lønns- og arbeidsforhold langt under vanlig standard. Denne næringen blir nå rammet.

Etter at Polen fra mandag av innførte innreiseforbud, har fortvilte estlendere, latviere og litautere på vei hjem blitt sittende fast i Tyskland.

Onsdag kveld åpnet Polen for noen busser og minibusser, melder den latviske kringkastingen LSM.

Nå settes det opp ekstraordinære ferjeavganger fra Tyskland til Baltikum for å få hjem de som sitter fast.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Blant annet er Estlands EU-parlamentariker, forhenværende utenriksminister Urmas Paet rasende i denne twittermeldingen:

«Den nåværende situasjonen på den tysk-polske grensa viser hvordan noen EU-land ikke bryr seg om andre. Dette skjer når noen land ikke bryr seg om å koordinere grensestengninger med hverandre, men bare bryr seg om å oppnå berømmelse hjemme. Det må være elementert at slike skritt må koordineres i EU.»Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært