Splittelse i Bompengepartiet FNB i Oslo gir bystyret økonomisk hodebry

<p>FNB-VALGKAMP: FNB-aktivistene på valgkampstand høsten 2019 tilhørte den opprinnelige, lokale FNB-lista i Oslo. Danny Chaudry (innfelt) var med i den nye FNB-lista i Oslo godkjent av partisjef Myrhol i Stavanger – til han ble innvalgt i Bystyret.</p>
FNB-VALGKAMP: FNB-aktivistene på valgkampstand høsten 2019 tilhørte den opprinnelige, lokale FNB-lista i Oslo. Danny Chaudry (innfelt) var med i den nye FNB-lista i Oslo godkjent av partisjef Myrhol i Stavanger – til han ble innvalgt i Bystyret. Foto: Thomas Vermes/Oslo bystyre / ABC Nyheter/Oslo bystyre

En av Bompengepartiet FNBs fire bystyrerepresentanter i Oslo har allerede hoppet av. Nå klør bystyret seg i hodet over hvordan pengestøtten til utbryterne i FNB skal beregnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den interne striden i Folkeaksjonen nei til mer bompenger, FNB, i Oslo, endte med at stifterne av lokallaget FNB i Oslo ble skviset ut av partiledelsen med Frode Myrhol i spissen.

Myrhol opprettet et nytt FNB i Oslo, og dermed var byens velgere stilt overfor én valgliste for to partiorganisasjoner. Det endte med at de fire som ble valgt inn, tilhøret fløyen som var godkjent i Stavanger.

Men kort etter gikk en av dem, Danny Chaudry, over til den andre FNB-gjengen, der også hans kone er med.

Men hva skjer da med fordelingen av de ikke ubetydelige pengesummene som tilflyter partier og representanter i bystyret?

Det var sak i bystyret onsdag 18. desember. Direktør for bystyrets sekretær, Lars Arne Ryssdal, forklarer for ABC Nyheter.

Men først hvordan FNB-gruppa i indre stridigheter har ordnet seg:

De har besluttet at bystyregruppa skal bestå bare av de tre faste representantene, og har dermed klart å kvitte seg med en rekke vararepresentanter som står på den opprinnelige FNB Oslos side.

Den politiske nomaden Chaudry, som har fortid i både Venstre, Frp og Senterpartiet, klarte omsider å bli folkevalgt gjennom FNB, men får som utbryter ikke danne en ny partigruppe.

FNB-CHAUDRY: På hjemmesiden til den sentralt godkjente FNB Oslo figurerer Danny Chaudry fortsatt. Foto: Folkeaksjonen nei til mer bompeter, Oslo
FNB-CHAUDRY: På hjemmesiden til den sentralt godkjente FNB Oslo figurerer Danny Chaudry fortsatt. Foto: Folkeaksjonen nei til mer bompeter, Oslo

– Bystyret har fra før vedtatt at representanter som melder seg ut av partiet de ble valgt inn for, ikke har anledning til å danne en ny partigruppe, men skal være uavhengige, forteller Lars Arne Ryssdal.

Da oppstår spørsmålet om hva som skjer med gruppestøtte til utbryteren Chaudry.

– I bystyret i går fremmet vi sak der vi anbefalte å ikke gi gruppestøtte til uavhengige, sier Ryssdal.

Bystyret utsatte den endelige behandlingen for å vurdere å gi Chaudry en ekstra representantstøtte siden han ikke får gruppestøtte.

Personvernpolicy