Alt om valget
Følg valget:

– Uten Arbeiderpartiet hadde ikke Oslo fått denne miljøprofilen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslos Ap-leder ut mot MDG: – Uten et sterkt Ap hadde det ikke vært mulig å ta Oslo i denne miljøretningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

OSLO KONGRESSENTER (ABC Nyheter): Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap er fornøyd med de foreløpige prognosene for Oslo, til tross for en betydelig tilbakegang for partiet.

Tidligere på kvelden innkasserte en av dagens store vinnere, Miljøpartiet de grønne (MDG) æren for miljø- og klimatiltakene byrådet bestående av Ap, SV og MDG har gjennomført.

– Hva sier du til det, Jacobsen?

– Det er bra at MDG er fornøyd med at de også har fått gjennomslag og at de også har vært med på å påvirke politikken i Oslo de siste åra. Men uten et sterkt Ap hadde det ikke vært mulig å ta Oslo i den retningen vi har gjennomført, sier Jacobsen til ABC Nyheter under Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus, eller Oslo Kongressenter som det heter i våre dager.

Følg opptellingen på ABC Nyheters valgsenter

– Den miljøpolitikken vi har gjennomført i Oslo har Arbeiderpartiet foreslått lenge før MDG kom inn der, hevder Ap-lederen og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er glad for at både vi og MDG er stolte av miljøpolitikken vi fører i Oslo.

– Hvor fornøyd er du med valgresultatet, slik prognosene tyder på nå tidlig på kvelden?

– Jeg håper selvsagt Ap skal vokse. Det jeg er glad for med denne prognosen, er at det gir oss mulighet for å styre byen i nye fire år hvis dette blir resultatet.

Arbeiderpartiet i Oslo lå da an til å få en oppslutning på 19,8 prosent, som er hele 12,2 prosentpoeng lavere enn ved kommunevalget for fire år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG har derimot vokst med 8,7 prosentpoeng til hele 16,9 prosent.

SV går fram med 3,5 til 8,9 prosent og byrådets støtteparti Rødt har vokst seg nesten like stort, fram 3 prosentpoeng til 8,1 prosent.

Raymond: – La oss være rause

Arbeiderpartiets byrådsleder Raymond Johansen levnet i hvert fall ingen tvil om partiets delaktighet i klimakampen i Oslo:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis dette holder, blir vi for første gang gjenvalgt på 50 år! Høyrekreftene har gått tilbake etter fire år i opposisjon. Men vi skal være forsiktig både med å underdrive og å overdrive. Sterke krefter og store bekymringer er i sving, sa Johansen til Arbeiderpartiets valgvake.

– Mange er med rette bekymret for de galopperende klimaendringene på vår klode. De har brølt, de har streika, og nå har de stemt. Og det skal vi være glade for! sa Raymond Johansen.

– Vi er i gang med dristige klimagrep sammen med våre samarbeidspartnere. Klimautslippene går ned i Oslo og opp i Norge. Klimakrisen skal ikke løses et annet sted og i en annen tid, sa byrådslederen som kan regne med fire nye år.

– Vi er rause og vil dele resultatene med MDG, SV og Rødt. Og da forventer jeg at de vil dele tilbake, sa Johansen.

Artikkelen er oppdatert med Raymond Johansen.