Alt om valget
Følg valget:

Vedum: – Én ting er å ha en god følelse, men det er stemmene som teller. Hver eneste

Trygve Slagsvold Vedum har avlagt sin stemme. Nå venter han spent på resultatet.
Trygve Slagsvold Vedum har avlagt sin stemme. Nå venter han spent på resultatet. Foto: Martin Huseby Jensen / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum hadde en god følelse da han avla sin stemme i Stange. – Akkurat nå har jeg ro i kroppen, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

STANGE (ABC Nyheter): Skal vi tro de siste meningsmålingene, ligger Senterpartiet an til å bli kommunevalgets store vinner.

Det var en spent, men rolig partileder som avla sin stemme på Ilseng samfunnshus i Stange mandag.

– Følelsen er god, men jeg er spent. Jeg har møtt mye entusiasme rundt på reisene. Vi har også lister i mange kommuner vi ikke har hatt lister i før, sier Trygve Slagsvold Vedum til ABC Nyheter og legger til:

– Én ting er en god følelse, men det er stemmene som teller. Hver eneste. Akkurat i dag har jeg ro i kroppen. Vi har gjort en god valgkamp. Vi har vært over hele landet, og vi har fått satt søkelys på nasjonalt eierskap og beredskap. Nå er det bare å vente.

Les alt om valget her

Senterpartiet fikk 15,8 prosent oppslutning på TV 2s siste måling. Det er nesten en dobling fra valget i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har hatt mange hyggelige målinger, men det betyr jo ikke noe. Det er valget som betyr noe, men de gode målingene er et godt tegn, sier Vedum og legger til:

– Det er stor spenning rundt mange partier i dag. Jeg håper det får en effekt at det er store grupper som reagerer på stordriftstekningen. Alle offentlige etater lages i større sentraliserte enheter. Jeg merker like store reaksjoner på politireformen i Sandefjord som i Valdres. Nærhetstekningen vel så viktig i byene.

Les også:

Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling

Regjeringen vil ta grep om statlige jobber i distriktene