Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner

SVs Audun Lysbakken, Rødts Seher Aydar og forskeren Thomas Hylland Eriksen er alle blant de mer enn 120 norske som nevnes i den tyskiske rapporten som beskrives som «farlig».
SVs Audun Lysbakken, Rødts Seher Aydar og forskeren Thomas Hylland Eriksen er alle blant de mer enn 120 norske som nevnes i den tyskiske rapporten som beskrives som «farlig». Foto: NTB scanpix

En rapport fra det Erdogan-tilknyttede instituttet SETA navngir mer enn 120 nordmenn som støttespillere for PKK. – Ekstremt farlig, mener Fafo-forsker.

Tyrkia behandler den kurdiske organisasjonen PKK og deres støttespillere som terrorister. Å bli omtalt i en 666-siders rapport om PKKs europeiske støttespillere, har sikkerhetsmessige konsekvenser for de mer enn 120 norske personene som er navngitt i rapporten det Erdogan-tilknyttede instituttet SETA står bak.

Dersom disse 120 besøker Tyrkia risikerer de fengsling, de kan også bli truet i Norge. Blant nordmennene som nevnes er toppolitikere og akademikere, men også helt ordinære aksjonister med sympati for den kurdiske saken.

– Jeg får vondt i magen av å lese dette. Er man tyrkisk statsborger, eller har tyrkisk bakgrunn, så kan de glemme å reise til Tyrkia. Det vil være farlig for dem, og de vil risikere både fengsling og tortur, sier forskeren og Tyrkia-eksperten Nerina Weis, ved forskningsstiftelsen Fafo, til ABC Nyheter.

Hun mener det i tyrkiske rettsprosesser er brukt svakere bevis enn dette.

– Denne rapporten er ekstremt farlig for de som nevnes, konkluderer forskeren. Også de øvrige som nevnes i rapporten risikerer ubehag hvis de kommer til Tyrkia, men ikke mange måneder eller års fengsel uten rettsmøte, sier hun.

– Her blandes det faktum at det eksisterer kriminelle tyrkiske gjenger med finansieringen av PKK, uten at det belegges med kilder eller bevis. Det er rykter og synsing, uten faktisk belegg. Det er ingen vitenskapelig rapport, fastslår Weiss.

I rapporten trekkes det også svært vidtrekkende konklusjoner om enkeltpersoner, og det er usikkerhet knyttet til hvem som står bak insinuasjoner om aktiv PKK-støtte.

Frykter lynsjekultur

– Rapporten setter sikkerheten vår i fare. Jeg er født i Tyrkia, men kan ikke reise dit fordi jeg risikerer forfølgelse som regimekritiker. I tillegg er det en lynsjekultur blant Erdogans støttespillere, også utenfor Tyrkia, sier Seher Aydar som jobber på Stortinget for partiet Rødt.

– Jeg frykter ikke for min egen sikkerhet i Norge. Men terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier forfatter og MDG-politiker i Trondheim, Jan Bojer Vindheim.

De er begge nevnt i den omfangsrike rapporten som blant annet baserer seg på screenshots fra en lang rekke personers Facebook-kontoer og åpne avisomtaler.

– Vi kjenner ikke den konkrete rapporten, men på generelt grunnlag kan vi si at det er problematisk dersom en tenketank, nært tilknyttet tyrkiske myndigheter, lager en rapport som har til hensikten å presse folk til taushet, sier SVs partisekretær Audun Herning som ser «med bekymring på situasjonen hvor demokratiet i Tyrkia er truet».

Både SV-leder Audun Lysbakken og partiets kommunikasjonssjef Siri Gjørtz er blant de som nevnes i rapporten.

– Den sikkerhetsmessige vurderingen overlater vi til PST, sier Herning.

Forskeren Nerina Weiss er mindre redd for at rapporten kan utløse angrep på de som kobles til PKK:

– I Norge har det så langt ikke kommet til voldelige oppgjør mellom tyrkiske og kurdiske miljøer, slik tilfellet har vært i Tyskland og Østerrike. Om de som er nevnt i rapporten ikke risikerer å bli et fysisk mål, så blir de et forsterket mål for overvåkning, sier hun.

Risikerer fengsling og trusler

Etter det ABC Nyheter kjenner til vurderer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for tiden rapporten, og om den krever tiltak eller samtaler med de uthengte. De er imidlertid foreløpig ordknappe overfor ABC Nyheter.

– Vi er kjent med rapporten, men har ennå ikke konkludert, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

I Danmark har PSTs søsterorganisasjon – PET – kontaktet navngitte dansker, blant annet fordi de risikerer trusler, skriver Berlingske.

Blant andre kjente nordmenn som nevnes i teksten er partileder Bjørnar Moxnes (R), samt kjente aktivister for Kurdistan som Erling Folkvord og Arnljot Ask, men også Arbeiderpartiets ordfører i Rana, Geir Waage, og en lang rekke privatpersoner som slett ikke har søkt offentlighet.

I tillegg nevnes samtlige underskrivere av et opprop i VG (13. februar 2018) som kritiserte Tyrkias angrep på den kurdiske Afrin-enklaven i Syria. Blant de 88 underskriverne av dette er blant andre Jan Erik Vold, Thomas Hylland Eriksen, Bård Larsen, Arne W. Isachsen, Terje Emberland, Shabana Rehman Gaarder, Edvard Hoem og Bernt Hagtvet.

Enkelte kilder ABC Nyheter har vært i kontakt med ønsker verken å bli navngitt eller sitert i frykt for mulige konsekvenser ved reise til NATO-landet Tyrkia.

Mizgin Algunerhan beskriver det som «surrealistisk» å være født og oppvokst i Norge, og bli overvåket av et tyrkisk regime som ønsker å begrense ytringsfriheten.

Erdogans støttespillere

Rapporten er utgitt av tenketanken SETA som regnes som en sterk støttespiller for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, og flere ansatte skal fungere som presidentens rådgivere.

I gjennomgangen av Norge er det også lagt inn lenker til åpne databaser som viser hvem som sitter i styret for ulike organisasjoner som utpekes som PKK-tilknyttede.

Jan Bojer Vindheim synes det er ubehagelig å bli uthengt på denne måten. Han viser for eksempel til bekjente som har besøkt familien i Nord-Irak, og som har blitt stanset i Tyrkia på vei tilbake.

– Terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier MDG-politikeren Jan Bojer Vindheim. Foto: stfk.no
– Terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier MDG-politikeren Jan Bojer Vindheim. Foto: stfk.no

– Der har de fått vist bilder fra demonstrasjoner i Trondheim hvor de har deltatt. Det er velkjent at Tyrkia har agenter over alt, sier Vindheim.

– De som er nevnt i rapporten bør ikke mellomlande i Tyrkia. Selv har jeg booket meg inn på et flyselskap som ikke gjør det når jeg snart skal en tur til Kurdistan igjen, forteller MDG-politikeren.

Men selv om også USA og EU lister PKK som en terroristorganisasjon, gjør ikke norske myndigheter det. Å gi uttrykk for støtte til PKK eller andre organisasjoner som arbeider for kurdere eller opprettelsen av Kurdistan, er tillatt i Norge.

– Lagd for å skremme

I rapporten navngis ti frivillige norske organisasjoner som hevdes å være tilknyttet PKK.

Seher Aydar tror rapportens formål er å ramme alle som kritiserer Erdogan.

– Alle som kritiserer dagens tyrkiske regjering utsettes for forfølgelse. Rapporten viser at det også gjelder for regimekritikere i Europa, utenfor landets grenser, og norske politikere. Norske myndigheter bør følge opp dette.

– Det er kjempeubehagelig å bli nevnt i en slik rapport. I Tyrkia fengsles og knebles opposisjonelle og journalister. Her i Norge kan vi derimot si hva vi mener, og det er dette de forsøker å forhindre. Denne rapporten er laget for å skremme Erdogans kritikere, også utenfor Tyrkia, til stillhet, sier hun.

En av dem som nevnes i rapporten, Mizgin Algunerhan, sier at det var familien som opplyste om dette.

– Jeg ble sjokkert over at jeg som privatperson har blitt offentliggjort på den måten. Rapporten utlyser mitt fulle navn med bilde og setter meg i en sårbar situasjon. Min frihet blir innskrenket, min sikkerhet rammet og ytring begrenset av den tyrkiske staten, sier Algunerhan som understreker ubehaget av å være overvåket.

– Det er en fin linje mellom det å bli overvåket av folk som henter informasjon om meg, og at dette utvikler seg til en aktiv handling. Dette er en hat-retorikk som setter oss i fare, fordi den tilgjengeliggjør informasjon til Erdogan-supportere i Europa. Dette kan provosere frem handling, noe som faktisk skremmer meg inderlig, og setter meg i en utrygg posisjon, sier hun til ABC Nyheter.

Seher Aydar påpeker at risikoen er mindre for profilerte politikere som Audun Lysbakken, Bjørnar Moxnes og henne.

– Det er verre for vanlige folk som for eksempel bare har deltatt i demonstrasjoner. Erdogans regime forsøker å begrense ytringsfriheten deres, så de har nok grunn til å være bekymret. Men dette skal ikke få oss til å slutte å kritisere Erdogan, sier Rødt-politikeren som svarer slik på spørsmål om hvordan hun bedømmer PKK:

– Jeg mener at PKK er en frigjøringsbevegelse. Jeg synes det er viktig at de har sagt at de vil ha en ny runde med dialog. Jeg tror det bare er én vei for Tyrkia – fred gjennom dialog.

– Brukt stor ressurser

Jan Bojer Vindheim påpeker at det ligger mye arbeid bak rapporten. Den inkluderer blant annet en kronologi som starter i 1995.

– Det er vel kjent at enhver som sier Kurdistan eller kurdiske rettigheter er en antatt terrorist i Erdogans øyne. Selv er jeg ingen stor sympatisør av PKK, men jeg anerkjenner at de kjemper for det kurdiske folket.

– Her har noen brukt store ressurser på å kartlegge kurdiske støttespillere i Europa. Selv om jeg til en viss grad forstår at Tyrkia sier PKK er terrorister, så svekkes tilliten til at det er mulig å nå frem med fredelige virkemidler. Nylig fjernet de tyrkiske myndighetene tre demokratisk valgte kurdiske borgermestere og erstattet dem med regimelojale. Det er jo ikke rart oppslutningen om PKK øker.

Seher Aydar ber den tyrkiske ambassaden i Norge om å ta avstand fra rapporten, blant annet for å avkrefte en mistanke om at de kan ha bistått under utarbeidelsen av rapporten.

– Her har det pågått overvåkning av politiske aktivister og politikere. Den tyrkiske ambassaden bør ta avstand fra dette, hvis ikke vil man kunne anta at de har bidratt.

ABC Nyheter har vært i kontakt med den tyrkiske ambassaden i Oslo, men de har ikke svart. En henvendelse til en av rapportens forfattere er heller ikke besvart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:28 Nye demonstrasjoner mot Egypts president00:27 Lorena nedjustert til tropisk storm00:01 Advokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59 Island bøtelagt etter Eurovision23:30 UP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59 Barcelona og Messi snublet mot Granada22:53 Stadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51 Inter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37 Overtidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29 Brann på gård i Nome22:11 Hotell-milliardær er død21:43 IS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36 Kanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24 To drept av bombe i Afghanistan20:22 Tidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05 Målløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37 Norwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09 Nei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00 MC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42 Hovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41 Politiet pågrep mann med kniv18:10 Kraftig jordskjelv i Albania17:57 Negotia: Partene står langt fra hverandre17:56 Manchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23 Thomas Cook på randen av konkurs17:02 – Ble lei av å være den fete klovnen16:39 Flere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28 Abid Raja fikk hatbrev i posten16:06 Varm septemberdag flere steder15:41 Tottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21 Etter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14 Færre selger bilen sin privat14:45 Norges FN-valgkamp drar seg til13:52 Brann i enebolig i Bærum13:47 Thunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23 Vil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58 The Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56 Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08 Over 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53 Nytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34 Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28 Fridde til kjæresten under vann - druknet10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån
Siste nytt
01:28VerdenNye demonstrasjoner mot Egypts president00:27VerdenLorena nedjustert til tropisk storm00:01NorgeAdvokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59VerdenIsland bøtelagt etter Eurovision23:30NorgeUP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59SportBarcelona og Messi snublet mot Granada22:53VerdenStadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51SportInter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37SportOvertidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29NorgeBrann på gård i Nome22:11PengerHotell-milliardær er død21:43VerdenIS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36NorgeKanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24NorgeTo drept av bombe i Afghanistan20:22NorgeTidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05SportMålløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37ReiseNorwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09MotorNei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00NorgeMC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42NyheterHovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41NorgePolitiet pågrep mann med kniv18:10VerdenKraftig jordskjelv i Albania17:57PengerNegotia: Partene står langt fra hverandre17:56SportManchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23ReiseThomas Cook på randen av konkurs17:02Helse og livsstil– Ble lei av å være den fete klovnen16:39NorgeFlere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28PolitikkAbid Raja fikk hatbrev i posten16:06NorgeVarm septemberdag flere steder15:41SportTottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21VerdenEtter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14MotorFærre selger bilen sin privat14:45VerdenNorges FN-valgkamp drar seg til13:52NorgeBrann i enebolig i Bærum13:47VerdenThunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23NæringslivVil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58SportThe Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56VerdenDemonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08VerdenOver 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53NorgeNytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34NorgeMann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28LivetFridde til kjæresten under vann - druknet10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26NorgeRené Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån
Populært