Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner

SVs Audun Lysbakken, Rødts Seher Aydar og forskeren Thomas Hylland Eriksen er alle blant de mer enn 120 norske som nevnes i den tyskiske rapporten som beskrives som «farlig».
SVs Audun Lysbakken, Rødts Seher Aydar og forskeren Thomas Hylland Eriksen er alle blant de mer enn 120 norske som nevnes i den tyskiske rapporten som beskrives som «farlig». Foto: NTB scanpix

En rapport fra det Erdogan-tilknyttede instituttet SETA navngir mer enn 120 nordmenn som støttespillere for PKK. – Ekstremt farlig, mener Fafo-forsker.

Tyrkia behandler den kurdiske organisasjonen PKK og deres støttespillere som terrorister. Å bli omtalt i en 666-siders rapport om PKKs europeiske støttespillere, har sikkerhetsmessige konsekvenser for de mer enn 120 norske personene som er navngitt i rapporten det Erdogan-tilknyttede instituttet SETA står bak.

Dersom disse 120 besøker Tyrkia risikerer de fengsling, de kan også bli truet i Norge. Blant nordmennene som nevnes er toppolitikere og akademikere, men også helt ordinære aksjonister med sympati for den kurdiske saken.

– Jeg får vondt i magen av å lese dette. Er man tyrkisk statsborger, eller har tyrkisk bakgrunn, så kan de glemme å reise til Tyrkia. Det vil være farlig for dem, og de vil risikere både fengsling og tortur, sier forskeren og Tyrkia-eksperten Nerina Weis, ved forskningsstiftelsen Fafo, til ABC Nyheter.

Hun mener det i tyrkiske rettsprosesser er brukt svakere bevis enn dette.

– Denne rapporten er ekstremt farlig for de som nevnes, konkluderer forskeren. Også de øvrige som nevnes i rapporten risikerer ubehag hvis de kommer til Tyrkia, men ikke mange måneder eller års fengsel uten rettsmøte, sier hun.

– Her blandes det faktum at det eksisterer kriminelle tyrkiske gjenger med finansieringen av PKK, uten at det belegges med kilder eller bevis. Det er rykter og synsing, uten faktisk belegg. Det er ingen vitenskapelig rapport, fastslår Weiss.

I rapporten trekkes det også svært vidtrekkende konklusjoner om enkeltpersoner, og det er usikkerhet knyttet til hvem som står bak insinuasjoner om aktiv PKK-støtte.

Frykter lynsjekultur

– Rapporten setter sikkerheten vår i fare. Jeg er født i Tyrkia, men kan ikke reise dit fordi jeg risikerer forfølgelse som regimekritiker. I tillegg er det en lynsjekultur blant Erdogans støttespillere, også utenfor Tyrkia, sier Seher Aydar som jobber på Stortinget for partiet Rødt.

– Jeg frykter ikke for min egen sikkerhet i Norge. Men terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier forfatter og MDG-politiker i Trondheim, Jan Bojer Vindheim.

De er begge nevnt i den omfangsrike rapporten som blant annet baserer seg på screenshots fra en lang rekke personers Facebook-kontoer og åpne avisomtaler.

– Vi kjenner ikke den konkrete rapporten, men på generelt grunnlag kan vi si at det er problematisk dersom en tenketank, nært tilknyttet tyrkiske myndigheter, lager en rapport som har til hensikten å presse folk til taushet, sier SVs partisekretær Audun Herning som ser «med bekymring på situasjonen hvor demokratiet i Tyrkia er truet».

Både SV-leder Audun Lysbakken og partiets kommunikasjonssjef Siri Gjørtz er blant de som nevnes i rapporten.

– Den sikkerhetsmessige vurderingen overlater vi til PST, sier Herning.

Forskeren Nerina Weiss er mindre redd for at rapporten kan utløse angrep på de som kobles til PKK:

– I Norge har det så langt ikke kommet til voldelige oppgjør mellom tyrkiske og kurdiske miljøer, slik tilfellet har vært i Tyskland og Østerrike. Om de som er nevnt i rapporten ikke risikerer å bli et fysisk mål, så blir de et forsterket mål for overvåkning, sier hun.

Risikerer fengsling og trusler

Etter det ABC Nyheter kjenner til vurderer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for tiden rapporten, og om den krever tiltak eller samtaler med de uthengte. De er imidlertid foreløpig ordknappe overfor ABC Nyheter.

– Vi er kjent med rapporten, men har ennå ikke konkludert, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

I Danmark har PSTs søsterorganisasjon – PET – kontaktet navngitte dansker, blant annet fordi de risikerer trusler, skriver Berlingske.

Blant andre kjente nordmenn som nevnes i teksten er partileder Bjørnar Moxnes (R), samt kjente aktivister for Kurdistan som Erling Folkvord og Arnljot Ask, men også Arbeiderpartiets ordfører i Rana, Geir Waage, og en lang rekke privatpersoner som slett ikke har søkt offentlighet.

I tillegg nevnes samtlige underskrivere av et opprop i VG (13. februar 2018) som kritiserte Tyrkias angrep på den kurdiske Afrin-enklaven i Syria. Blant de 88 underskriverne av dette er blant andre Jan Erik Vold, Thomas Hylland Eriksen, Bård Larsen, Arne W. Isachsen, Terje Emberland, Shabana Rehman Gaarder, Edvard Hoem og Bernt Hagtvet.

Enkelte kilder ABC Nyheter har vært i kontakt med ønsker verken å bli navngitt eller sitert i frykt for mulige konsekvenser ved reise til NATO-landet Tyrkia.

Mizgin Algunerhan beskriver det som «surrealistisk» å være født og oppvokst i Norge, og bli overvåket av et tyrkisk regime som ønsker å begrense ytringsfriheten.

Erdogans støttespillere

Rapporten er utgitt av tenketanken SETA som regnes som en sterk støttespiller for Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, og flere ansatte skal fungere som presidentens rådgivere.

I gjennomgangen av Norge er det også lagt inn lenker til åpne databaser som viser hvem som sitter i styret for ulike organisasjoner som utpekes som PKK-tilknyttede.

Jan Bojer Vindheim synes det er ubehagelig å bli uthengt på denne måten. Han viser for eksempel til bekjente som har besøkt familien i Nord-Irak, og som har blitt stanset i Tyrkia på vei tilbake.

– Terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier MDG-politikeren Jan Bojer Vindheim. Foto: stfk.no
– Terskelen for å bli stemplet som terrorist av Erdogan er ikke høy, sier MDG-politikeren Jan Bojer Vindheim. Foto: stfk.no

– Der har de fått vist bilder fra demonstrasjoner i Trondheim hvor de har deltatt. Det er velkjent at Tyrkia har agenter over alt, sier Vindheim.

– De som er nevnt i rapporten bør ikke mellomlande i Tyrkia. Selv har jeg booket meg inn på et flyselskap som ikke gjør det når jeg snart skal en tur til Kurdistan igjen, forteller MDG-politikeren.

Men selv om også USA og EU lister PKK som en terroristorganisasjon, gjør ikke norske myndigheter det. Å gi uttrykk for støtte til PKK eller andre organisasjoner som arbeider for kurdere eller opprettelsen av Kurdistan, er tillatt i Norge.

– Lagd for å skremme

I rapporten navngis ti frivillige norske organisasjoner som hevdes å være tilknyttet PKK.

Seher Aydar tror rapportens formål er å ramme alle som kritiserer Erdogan.

– Alle som kritiserer dagens tyrkiske regjering utsettes for forfølgelse. Rapporten viser at det også gjelder for regimekritikere i Europa, utenfor landets grenser, og norske politikere. Norske myndigheter bør følge opp dette.

– Det er kjempeubehagelig å bli nevnt i en slik rapport. I Tyrkia fengsles og knebles opposisjonelle og journalister. Her i Norge kan vi derimot si hva vi mener, og det er dette de forsøker å forhindre. Denne rapporten er laget for å skremme Erdogans kritikere, også utenfor Tyrkia, til stillhet, sier hun.

En av dem som nevnes i rapporten, Mizgin Algunerhan, sier at det var familien som opplyste om dette.

– Jeg ble sjokkert over at jeg som privatperson har blitt offentliggjort på den måten. Rapporten utlyser mitt fulle navn med bilde og setter meg i en sårbar situasjon. Min frihet blir innskrenket, min sikkerhet rammet og ytring begrenset av den tyrkiske staten, sier Algunerhan som understreker ubehaget av å være overvåket.

– Det er en fin linje mellom det å bli overvåket av folk som henter informasjon om meg, og at dette utvikler seg til en aktiv handling. Dette er en hat-retorikk som setter oss i fare, fordi den tilgjengeliggjør informasjon til Erdogan-supportere i Europa. Dette kan provosere frem handling, noe som faktisk skremmer meg inderlig, og setter meg i en utrygg posisjon, sier hun til ABC Nyheter.

Seher Aydar påpeker at risikoen er mindre for profilerte politikere som Audun Lysbakken, Bjørnar Moxnes og henne.

– Det er verre for vanlige folk som for eksempel bare har deltatt i demonstrasjoner. Erdogans regime forsøker å begrense ytringsfriheten deres, så de har nok grunn til å være bekymret. Men dette skal ikke få oss til å slutte å kritisere Erdogan, sier Rødt-politikeren som svarer slik på spørsmål om hvordan hun bedømmer PKK:

– Jeg mener at PKK er en frigjøringsbevegelse. Jeg synes det er viktig at de har sagt at de vil ha en ny runde med dialog. Jeg tror det bare er én vei for Tyrkia – fred gjennom dialog.

– Brukt stor ressurser

Jan Bojer Vindheim påpeker at det ligger mye arbeid bak rapporten. Den inkluderer blant annet en kronologi som starter i 1995.

– Det er vel kjent at enhver som sier Kurdistan eller kurdiske rettigheter er en antatt terrorist i Erdogans øyne. Selv er jeg ingen stor sympatisør av PKK, men jeg anerkjenner at de kjemper for det kurdiske folket.

– Her har noen brukt store ressurser på å kartlegge kurdiske støttespillere i Europa. Selv om jeg til en viss grad forstår at Tyrkia sier PKK er terrorister, så svekkes tilliten til at det er mulig å nå frem med fredelige virkemidler. Nylig fjernet de tyrkiske myndighetene tre demokratisk valgte kurdiske borgermestere og erstattet dem med regimelojale. Det er jo ikke rart oppslutningen om PKK øker.

Seher Aydar ber den tyrkiske ambassaden i Norge om å ta avstand fra rapporten, blant annet for å avkrefte en mistanke om at de kan ha bistått under utarbeidelsen av rapporten.

– Her har det pågått overvåkning av politiske aktivister og politikere. Den tyrkiske ambassaden bør ta avstand fra dette, hvis ikke vil man kunne anta at de har bidratt.

ABC Nyheter har vært i kontakt med den tyrkiske ambassaden i Oslo, men de har ikke svart. En henvendelse til en av rapportens forfattere er heller ikke besvart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 NHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39 Netanyahu tiltales for korrupsjon17:24 Fotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06 To personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31 Palestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14 22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14 Mann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59 Karin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44 Kvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43 Mourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53 Haaland er ikke kvitt kneskaden14:36 Labour legger fram detaljert valgprogram14:35 Johaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33 16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10 Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53 Politiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31 UD fraråder reiser til Bolivia13:21 Medier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15 Fire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51 Helseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50 Kringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28 Nav venter fortsatt lav ledighet12:27 Ulsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01 Farlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42 Forskere har påvist hudkreftgener11:15 – Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53 – Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 – Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner
Siste nytt
10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27NorgeStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19VerdenTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23VerdenBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28VerdenDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54NorgeFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseNHO møter kraftig klima-kritikk fra flere hold17:39PolitikkNetanyahu tiltales for korrupsjon17:24NorgeFotgjenger påkjørt ved Lørenskog stasjon17:06VerdenTo personer pågrepet på asylmottak i Østfold16:31NorgePalestinske barn lærte at martyrdød er «det viktigste i livet» – nå endres pensumbøkene16:14Norge22-åring dømt til psykisk helsevern for drapsforsøk16:14NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt kvinne på busstopp i Bergen15:59SportKarin (90) krever OL-gull sitt: – Jeg fikk et merkelig svar15:44NorgeKvinne til legevakt etter voldsepisode i Sandnes15:43SportMourinho åpnet Tottenham-jobben med å rose Pochettino14:53SportHaaland er ikke kvitt kneskaden14:36PolitikkLabour legger fram detaljert valgprogram14:35SportJohaug om Østberg: – Viktigst at hun har det bra14:33Verden16 personer funnet innestengt i lastebil på Stena Line-ferge14:10NorgeRiksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen13:53NorgePolitiet inviterer: Er dette Norges verste overnattingssted?13:31ReiseUD fraråder reiser til Bolivia13:21SportMedier: Milan har tilbudt Zlatan kontrakt13:15NorgeFire tenåringer tiltalt for ran av 16-åring på lokaltog12:51SportHelseproblemer stopper Ingvild Flugstad Østberg12:50KulturKringkastingssjefen: – Et av de mest vellykkede satireinnslagene vi har hatt12:28NorgeNav venter fortsatt lav ledighet12:27SportUlsruds curlinglag slått ut av EM med knapp margin12:01VerdenFarlig, dansk gjengleder på flukt: Pleier fikk pistol mot nakken11:42Helse og livsstilForskere har påvist hudkreftgener11:15Penger– Som et kaldt gufs fra DDR- og Sovjettiden10:53Sport– Ingen er bedre for United enn Solskjær10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne døde i busspåkjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Motor– Regjeringen er besatt av monsterveier som vi ikke trenger05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner
Populært