To norske statsborgere fra Rogaland pågrepet i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

To norske statsborgere som i sommer ble pågrepet i Tyrkia, er taxisjåfører bosatt i Rogaland. De er begge fengslet for tilknytning til organisasjonen PKK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet skriver at mennene, som er av tyrkisk opphav og er godt voksne, jobber som taxisjåfører og er bosatt i Rogaland.

Mennene er pågrepet for angivelig å ha tilknytning til den forbudte kurdiske organisasjonen PKK, som er ansett som en terrororganisasjon av Tyrkia, USA og EU.

Den ene mannen ble pågrepet i den nordvestlige provinsen Bursa 27. juli. Ifølge kilder til det statlige nyhetsbyrået Anadolu skal mannen ha hatt ansvaret for gruppens organisatoriske virksomhet i Norge og Europa. Den andre mannen ble pågrepet 22. juni, skriver Dagbladet. Han blir beskyldt for å ha drevet virksomhet for PKK i Norge.

Begge mennene er ifølge avisen aktive i en norsk organisasjon som følger en egen kurdisk stat, slik PKK også kjemper for.

– Vi er kjent med at to personer bosatt i Sørvest politidistrikt er fengslet i Tyrkia. Saken håndteres av UD, sier PST-leder Stig Ledaal i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.