Per Sandberg garanterer comeback, men ikke sikkert det blir med Frp

<p>Per Sandberg sier han vil se hvor han blir tatt imot når han en gang gjør politisk comeback. Han hinter om å melde overgang til et nytt parti innen neste stortingsvalg. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix</p>
Per Sandberg sier han vil se hvor han blir tatt imot når han en gang gjør politisk comeback. Han hinter om å melde overgang til et nytt parti innen neste stortingsvalg. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er likevel usikkert om det blir i Fremskrittspartiet, selv om det er Frp hjertet hans banker for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg har tidligere sagt at han ikke har lagt politikerkarrieren på hylla. Til Dagbladet sier han at han vet det blir et comeback, men at det er uvisst om han vurderer overgang til et annet parti enn Fremskrittspartiet.

Bakgrunn : Sandberg varsler «brutalt politisk comeback»

– Nei, det betyr ikke det. Hjertet mitt har alltid banket for Frp, fra morgen til kveld. Men jeg kan ikke møte opp på partisekretærens kontor med en revolver og true meg til å bli brukt til noe. Det må være en vilje til å bruke meg og den teften jeg har. Dersom den ikke finnes i Frp, må jeg tenke annerledes, svarer Sandberg til Dagbladet.

Lang tjeneste i Frp

Per Sandberg var Fremskrittspartiets første nestleder under leder Siv Jensen, og ble der i 12 år.

Han ble valgt inn på Stortinget i 1997 som Frp-representant. Han var også fiskeriminister i den konservative regjeringen, ledet av Erna Solberg. Sandberg ble avskjediget fra regjeringen etter at han tok med seg en tjenestetelefon på besøk til Iran.

Hvilket parti Sandberg stiller for, er avhengig av resultatene fra kommunevalget og regjeringens sammensetning fra mot valget i 2021.

– Når jeg nå skriver mye, ser jeg tydelig at Frp har vært den viktigste drivkraften til positive endringer i norsk politikk i åra fra 1997 og fram til i dag. Men vi har utålmodige velgere og tillitsvalgte, og kan derfor heller aldri vike fra vår politikk.

Kritisk til eget pari: Frp-profil ut mot partiets festutgifter

Personvernpolicy