Sandberg slakter Amundsen og Tybring-Gjedde

Per Sandberg og Bahareh Letnes er skuffet over fordommene de møter på FrP-landsmøtet.
Per Sandberg og Bahareh Letnes er skuffet over fordommene de møter på FrP-landsmøtet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kaller partikollegene for krigshissere. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tybring-Gjedde og Amundsen er to inkompetente krigshissere. De sitter i Stortingets Utenriks- og forsvarskomiteen. Det beste jeg kan si om de to, er at de er fullstendig uten peiling. De er kunnskapsløse, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Les også: Per Sandberg omtaler møter i Iran som studietur

Den tidligere nestlederen i Frp reagerer kraftig på at Christian Tybring-Gjedde og Per Willy Amundsen har sagt til Klassekampen at de vil stå last og brast med USA og Donald Trump dersom en konflikt med Iran oppstår.

Sandberg mener at de to partifellene fremstår som nyttige idioter.

– Kompetanse og evnen til å se konsekvenser er viktig. Det skjønner ikke Tybring-Gjedde og Amundsen. En krig – som de hisser til – vil føre til enorme ødeleggelser, tapte menneskeliv, enorme flyktningestrømmer og forferdelige menneskelige lidelser.

Hverken Tybring-Gjedde eller Amundsen vil kommentere saken.