Alt om valget
Følg valget:

Halvårsoppsummering:Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum ligger an til rekord

Se video: Slik oppsummerer Senterpartiet første halvår av 2019
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp har rekordfart inn i kommunevalgkampen, og Jonas Gahr Støre kaller dem et slagordparti. Torsdag var det Trygve Slagsvold Vedums tur til å snakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SV og Arbeiderpartiet har allerede avholdt sine. I dag var det Senterpartiets tur til å gjøre opp status for året så langt, en såkalt halvårsoppsummering.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum møtte pressen sammen med parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Senterpartiet er i posisjon til å gjøre et historisk godt kommunevalg.

Forrige uke viste en måling som Opinion gjorde på oppdrag fra FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) en oppslutning på 16,9 prosent, som er over rekordvalget i 1993, da partiet endte på 16,7 prosent.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum serverte ifølge Nettavisen «jordbær med fløte i munter stil».

– Det er kun tre kommuner vi ikke stiller liste i. Det er rekord, sa Vedum.

Mot vold mot dyr

Sp-lederen fikk blant annet spørsmål om NRK Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter», som viser grov vold mot og vanskjøtsel av griser. Han har selv ikke rukket å se dokumentaren, men slo fast:
– Vold mot dyr må slås hardt, hardt ned på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og:

– Vi i Sp er jo for å ha matproduksjon, men det må skje innenfor etiske forsvarlige rammer, så her må lovverket være strengt og tydelig og så må Mattilsynet følge opp.

Det at forbrukere vil ha billig kjøtt fører til lovbrudd, skal man tro rasjonalen fra en grisebonde i Brennpunkt-dokumentaren.

– Alle som produserer må holde seg innenfor gjeldende regelverk. Vi forbrukere må akseptere at maten blir dyrere, svarte Trygve Slogsvold Vedum på det, ifølge Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trygve «Slagord» Vedum

Onsdag brukte Jonas Gahr Støre tid på å omtale Sp i Arbeiderpartiets halvårsoppsummering .

– Jeg blir ofte spurt «Senterpartiet og Trygve er jo så tydelige». Trygve er min venn og jeg har ikke noe negativt å si om ham, men Arbeiderpartiet har en annen

tilnærming til en del tema. Ta politiet: Senterpartiet sier nei til politireformen. Arbeiderpartiet er kjent med at vi har en utfordring. Det skjer store endringer i kriminalitet, og vi er nødt til å se hvordan vi jobber med organiseringen og teknologi. Vi fikk påvirket det vedtaket, men i dag kan vi si at regjeringen har forlatt forliket, sa Støre – og slo fast følgende:

– Arbeiderpartiet er ikke et slagordparti. Vårt svar er å presentere en helhetlig politikk på en tydelig måte.