KrFs ekstraordinære landsmøte:

Hareide i skjebnetalen: Går av som KrF-leder hvis han taper

Etter at Knut Arild Hareide i en måned har nektet å avklare sin fremtid, avslørte KrF-lederen fredag at han trekker seg hvis han taper. – Trist, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

GARDERMOEN (ABC Nyheter): Det store spørsmålet var om Hareide ville legge sin lederrolle i potten.

Det har vært uttalige spekulasjoner og lekkesjer, men nå er det klart: Knut Arild Hareide trekker seg hvis han taper.

– Jeg har vært opptatt av at debatten skal handle om sakene, partiet og verdiene – ikke min posisjon. Nå er delegatene valgt. Det har blitt en debatt om sak, og ikke person. Vi er samlet her i dag for å gjøre et retningsvalg, ikke et ledervalg, sa KrF-lederen.

Les også: Foran skjebnevalget i KrF: Mistillit, mistro, splittelse

Lundteigen: – Viktig for Senterpartiet å støtte regjeringsskifte

– Vil rydde all tvil til side

– Men mange har villet vite hva jeg gjør. Jeg har kommet til at det mest ryddige er å gjøre dette klart for dere alle, og gjøre alt klart for å rydde all tvil til side, sa Hareide.

28. september fortalte Hareide partiet at han anbefaler en regjering med Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

– Det er ikke rett for partiet at jeg leder videre dersom landsmøtet velger en annen kurs enn den jeg så tydelig anbefaler.

Hareide er nødt til å snu fem KrF-delegater for å få flertall på landsmøtet. Etter fylkesårsmøtene er det 99-90 i fordel blå side.

Les også: Bondevik ber partiet følge Hareide: – Å gå inn med Frp er et løftebrudd

Derfor tvinger Hareide splittet KrF til å velge

Fakta om delegater til KrFs landsmøte

* 99 delegater har varslet at de primært eller sekundært vil stemme for å gå inn i dagens regjering.

* 90 delegater har varslet at de primært eller sekundært vil stemme for et regjeringssamarbeid med Ap og Sp, slik partileder Knut Arild Hareide ønsker.

*Ifølge ulike mediers opptellinger vil mellom 23 og 33 av delegatene primært stemme for å forbli i opposisjon. Brorparten av disse har varslet sekundær støtte til det blå alternativet.

* En delegat, Ingunn Karijord fra Møre og Romsdal, sier hun vil stemme blankt uansett.

* Totalt er det 190 delegater til landsmøtet.

* Delegatene er ikke bundet og står fritt til å bytte ståsted i avstemningen. Forhåndsopptellingene trenger derfor ikke bli identisk med det endelige resultatet.

– Jeg vet at dette har kostet

I talen argumenterte Hareide for at hans syn vil utvide partiet.

– Skal vi vinne nye seiere, så trenger vi slagkraft. I fjor var vi bare 5.000 stemmer over sperregrensen, sier Hareide.

Knut Arild Hareide stemmer på KrF sitt ekstraordinært landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Knut Arild Hareide stemmer på KrF sitt ekstraordinært landsmøte på Gardermoen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg vet at dette har kostet for dere. Gode relasjoner har blitt satt på prøve. Sår må leges. Vi skal uansett gå videre sammen. Jeg vil si til mine to nærmeste, Olaug og Kjell Ingolf: Vi har vært uenige om retningsvalg. Men jeg har ikke ett vondt ord å si om dere, sier Hareide, som den siste måneden i full offentlighet har argumentert mot nestlederne i partiet.

– Jo nærmere vi har kommet ytre høyre, jo nærmere har vi kommet sperregrensa, advarte Hareide.

Hareide fortalte at lokallaget i Nordre Aker i Oslo på en måned har økt medlemstallet med 52 prosent.

– Lederen har ringt hver eneste av dem og spurt hvorfor. Svaret har vært entydig: De har likt de nye signalene.

– Vi må gjøre et valg for å overleve. Jo fortere vi gjør det valget, dess bedre, sa Hareide.

Han kom også med en bemerkning som vil vekke interesse hos dem i Ap og fagbevegelsen som er skeptiske til samarbeid med KrF:

– I næringspolitikken tenker vi mer som Erna enn som LO.

– Jeg synes det er trist

– Jeg har respekt for at Knut Arild sier han ikke kan lede KrF inn i en sentrum-høyre-regjering, men jeg syns det er trist, sa nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

– Vi har aldri vært alliert med Ap, sier KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som kan overta som KrF-leder etter Knut Arild Hareide dersom partiet velger å gå inn i dagens regjering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Vi har aldri vært alliert med Ap, sier KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som kan overta som KrF-leder etter Knut Arild Hareide dersom partiet velger å gå inn i dagens regjering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Taper Hareide er Ropstad den heteste kandidaten til å ta over som partileder.

Han gikk på talerstolen like etter at partileder Knut Arild Hareide hadde gjort det klart at han ikke vil fortsette som partileder dersom han ikke får gjennomslag for sitt råd om å samarbeide med Ap og Sp.

Ropstad argumenterte for at partiet skal gå inn i den borgerlige regjeringen. Han roste imidlertid Hareide for ikke å gjøre veivalgsdiskusjonen til en persondebatt.

– Knut Arild, du er vår partileder. Jeg er sikker på at jeg har hele partiet i ryggen når jeg sier at jeg er stolt over den jobben du gjør, sa Ropstad.

Ropstad advarer mot SV

Han advarer sterkt mot å gi SV makt.

– Er en regjering med SV som støtteparti en sentrumsregjering. Vi har aldri vært alliert med Ap. Og det er ikke uten grunn. For fem år siden kastet vi en Ap-regjering. Skal vi nå fem år etter kaste Erna og sette SV i den vippeposisjonen vi har i dag? spurte Kjell Ingolf Ropstad i sitt innlegg.

Han trakk frem abortutspillet fra Erna Solberg, som åpner for å endre deler av abortloven.

– Hva er signalet fra Ap? Uaktuelt. Hva sier AUF? At vi håner kvinnene. Nok engang forsøker de helt usaklig å gjøre om dette til spørsmål om selvbestemmelse. Hvem her tror det er mulig å få Ap og SV med på å endre abortloven?

Dagens Frp-statsråder bekymrer ikke Ropstad.

Krisemåling for KrF denne uken

Onsdag før landsmøtet fikk KrF kun 3,0 prosents oppslutning på en meningsmåling for TV 2, mens Senterpartiet falt hele 1,4 prosentpoeng til 9,0 prosent.

Mest tilbake går Venstre, som ville falt helt ut av Stortinget med bare 2,3 prosents oppslutning.

Arbeiderpartiet gikk fram 0,9 prosentpoeng til 27,6 prosent og er dermed det største partiet på oktobermålingen. Høyre går fram 0,1 til 26,8. Samtidig går Fremskrittspartiet fram 1,1 prosentpoeng til 13,8,

Dersom målingen var valgresultat ville KrF-lederens drømmeregjering sammen med Ap og Sp kun fått 70 mandater. Sammen med MDG og SV ville denne blokken fått 84 mandater, og dermed vært avhengig også av Rødts ni representanter for å få flertall i Stortinget med til sammen 93 mandater. Dagens regjering får bare 76 mandater.

Målingen onsdag er den svakeste for KrF siden Kantar TNS startet målinger av velgeroppslutning i 1964. Dersom målingen var valgresultat, ville KrF sittet igjen med to representanter på Stortinget.

De øvrige partiene får denne oppslutningen: SV 7,2 prosent (- 0,4 prosentpoeng), Rødt 4,2 (+ 0,8), De Grønne 2,9 (+ 0,1), andre partier og lister 2,6 prosent (+ 1,2).

Kilde: NTB/TV 2.

– Ja, det er betydelig avstand til Frp. Men dagens Frp-statsråder tar ikke fra meg min nattesøvn, sa Ropstad.

Han ønsker som kjent å starte sonderinger med dagens regjering.

– Under Stoltenberg sto klimapolitikken stille. Nå reduseres utslippene. Høyre og Venstre er konstruktive. Den offensive klimapolitikken møter størst motstand på rødgrønn side, sa Kjell Ingolf Ropstad i sitt innlegg.

– SV er imot biodrivstoff, Sp vil ha billigere drivstoff, sa Ropstad før han gikk løs på venstresidens abortpolitikk.

– Vi ga asylbarna amnesti. Hadde vi fått det til i en arbeiderpartidominert regjering? Neppe. SV prøvde forgjeves i åtte år, sa Ropstad, som stadig ble avbrutt av entusiastisk applaus.

Les også: KrF delt på midten i retningsvalg – så langt

Hareide skal ha nektet Ropstad å dra til Telemark

Grøvan: Hareides alternativ er ikke sentrum

Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk nestleder i KrF, fronter forslaget om å forbli dagen posisjon.

Hans Fredrik Grøvan. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix
Hans Fredrik Grøvan. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix

– Jeg hører at sidebyttet innebærer er sentrumsalternativ. Jeg er ikke enig. Ap har aldri definert seg som sentrum, sa Grøvan til landsmøtet.

– Frp er heller ikke et parti vi har sagt vi skal gå i regjering med, sa Grøvan.

Han mener begge rgjeringsalternativene som nå skisseres er krevende å forklare ut fra det KrF sa i valget.

– KrF har fått mange og store gjennomslag. Så kan vi spørre hvorfor oppslutningen går ned. Jeg vil si: Ha is i magen. Det finnes en annen løsning. Vår utfordring er ikke at vi har vært i opposisjon, og løses ikke av å trekke et splitta parti inn i regjering. Det er den lammende diskusjonen om veivalg som hindrer oss. Nå må vi ta en langt mer offensiv opposisjonsrolle, sa Grøvan.

Les også: KrF-kronprinsen advarer: – Kan ende opp med at Arbeiderpartiet regjerer alene

Knut Arild Hareide har velgerne med seg

Striden brøt ut umiddelbart på KrF-landsmøtet

Det ekstraordinære landsmøtet til KrF brøt ut med uenighet om voteringsrekkefølge og om stemmegivningen skal være hemmelig eller ikke.

– Jeg ønsker en åpen voteringsprosess, så vi vet hvor vi har hverandre og slipper å spekulere i ettertid. Dette er jeg genuint opptatt av. Det er viktig for organisasjonene og ettertiden at vi skal stå i en åpen prosess, sa fylkesleder i Agder, Per Sverre Kvinlaug, fra talerstolen.

Forslaget om skriftlig votering vant gjennom med 101 mot 89 stemmer.

Det regnes som en viktig seier for Knut Arild Hareide. Det anses som lettere å snu delegater hvis avstemningen foregår hemmelig.

Les også: Vinneren tok nesten alt i Rogaland KrF

Kompromiss

SPILLEREGLER: KrF-ledelsen møtte motforestillinger om stemmereglene på KrFs ekstraordinære landsmøte. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SPILLEREGLER: KrF-ledelsen møtte motforestillinger om stemmereglene på KrFs ekstraordinære landsmøte. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Landsstyret foreslo kvelden før et kompromiss som innebar at det skal være skriftlig stemmegivning.

Helga Marie Bjerke fremmet forslag om åpen votering. Hemmelig votering regnes av kommentatorene som Hareide-fløyens siste sjanse.

Olaug Bollestad og Hans Fredrik Grøvan var blant dem som talte for å bevare kompromissforslaget.

Utfordret stemmerekkefølgen

Kompromisset fra landsstyret torsdag kveld om å stemme samtidig over de tre alternativene; regjeringssamarbeid til høyre, venstre eller forbli i opposisjon, ble utfordret av delegaten Kjetil Weyde fra Oppland.

Fakta om KrFs oppslutning ved stortingsvalg siden 1997

* 1997: 13,7 prosent. KrF-leder Kjell Magne Bondevik var i årene 1997–2000 statsminister i en mindretallsregjering med KrF, Venstre og Senterpartiet (Sentrumsregjeringen).

* 2001: 12,4 prosent. Bondevik var statsminister i en mindretallsregjering med KrF, Høyre og Venstre (Samarbeidsregjeringen).

* 2005: 6,8 prosent. KrF på sidelinjen da Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV dannet flertallsregjering.

* 2009: 5,5 prosent. Fortsatt rødgrønn flertallsregjering.

* 2013: 5,6 prosent. KrF inngikk sammen med Venstre en samarbeidsavtale med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet. Regjeringen kan danne flertall sammen med enten KrF eller Venstre.

* 2017: 4,2 prosent. KrF i opposisjon og på vippen mellom sentrum-høyre og sentrum-venstre

Kompromissforslaget fra landsstyret vant gjennom med stort flertall.

– Jeg er redd rekkefølge og alternativer kan få utslagsgivende betydning, sa Weyde og foreslo sitt alternativ:

– Før vi stemmer over spørsmålet om KrF skal starte regjeringsforhandlinger, skal vi først stemme over hvem vi skal forhandle med. Når det er avklart, setter vi det opp mot Hans Fredrik Grøvans forslag om å forbli i opposisjon.

– Begrunnelsen er at jeg tror mange røde, og de fleste blå, vil foretrekke å forbli i opposisjon framfor det alternativet de ikke liker, sa Weyde.

(SE VIDEO: Hareide og Ropstad før landsmøtet: - Spent og klar)

Les alle sakene om KrF her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij
Siste nytt
02:37NorgeStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet23:34VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30KulturHyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij
Populært