Meny

Frp-veteran: – Listhaugs stil passer våre velgere

Arne Hillestad er gruppeleder i Ås Frp og en del av «grasrota» Foto: Lisa Rypeng
Frp-veteran Arne Hillestad som tok til orde for at Sandberg bør vurdere å gå av, mener det er behov for ei som Sylvi Listhaug i partiledelsen. – Stort sett de velkledde og høflige som sitter der, sier han.

– Vi trenger flere som reflekterer den frittalende ideologien som partiet er tuftet på. De som sitter der nå må koble seg tilbake til jorda. De har vært fokuserte på å være såkalte «gode regjeringspartnere» fremfor å kjempe for våre saker, sier gruppeleder i Ås Frp, Arne Hillestad, til ABC Nyheter.

Frp har behov for en midlertidig nestleder før landsmøtet neste vår etter at Per Sandberg gikk av. Tidligere helsebyråd, landbruksminister, justisminister og innvandringsminister, Sylvi Listhaug, er den beste til å løfte partiet fra de dårligste meningsmålingene på lenge, mener han.

– Vi må kanskje spørre oss om hva vi gjør i regjering

Hillestad misliker sterkt at Fremskrittspartiet er mindre enn Senterpartiet på forrige meningsmåling. Han var en av de første som tok til orde for at Per Sandberg måtte vurdere fremtiden. Nå kaster han inn en ny brannfakkel:

– Vi har fått lite til av stor betydning for våre velgere i regjering. Hvis vi ikke får til mer, bør vi stille oss spørsmålet om hvorfor vi sitter i regjering i det hele tatt.

– Det er vel og bra at det blir flere tog, men vi kan ikke bygge partiet på flere togskinner. Til og med på samferdselsiden er stadig flere bomstasjoner tungt å svelge for velgere. Selv om veksten i innvandringen er noe redusert, er den fortsatt svært høy. Vi må også satse på helse og eldreomsorg, sier han.

– Listhaugs stil passer oss

Åsmund Aukrust (Ap) i Stortingets energi- og miljøkomité har uttalt at det er parodisk at Listhaug måtte gå av som statsråd etter konspirasjonsteorier om hvem som var en trussel mot rikets sikkerhet – for så å komme tilbake i topposisjon fordi han som tok hennes jobb bryter sikkerhetsreglene i regjeringen.

Til Ås Avis sier Hillestad at det nå er det «stort sett de velkledde og høflige» som sitter i partiledelsen. Han mener det var bra for partiet at Listhaug skapte debatt med sine mange skarpe utspill.

Han utdyper hvorfor han mener det gjør at ledelsen trenger Listhaug:

– Sylvi Listhaug er godt likt i grasrota. Det er ikke noe mysterium hvorfor. I hennes uttalelser så bruker hun rett og slett partiprogrammet vårt og tar til orde for våre viktigste saker, uansett hvor upopulært det måtte være. Hun snakker dessuten rent og tydelig og har en stil som passer for dem som stemmer Frp, sier han.

Aktuelt:   Listhaug kaster seg inn i svensk valgkamp: –  Löfven bør si unnskyld

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Sandberg til statsministeren: – Du er det mest fantastiske mennesket jeg har møtt:

– Sandberg er ikke til å kjenne igjen

Hillestad har vært Frp-politiker siden begynnelsen av 80-tallet og har blant annet tre perioder i fylkesstyret. 

9. august tok han bladet fra munnen etter avgått fiskeriminister og Frp-nestleder Per Sandbergs uvarslede tur til Iran med sin utkårede norsk-iranske Bahareh Letnes.

«Det er vel på tide at Per Sandberg aktivt vurderer hva han skal bruke tiden fremover på?» skrev Ås Frp på Facebook i forbindelse med en nyhet om at Sandberg deltok på Iran-ambassadens feiring av den islamske revolusjonen.

Innlegget ble omtalt av landets riksdekkende medier. Like etter bestemte Sandberg seg for å trekke seg.

– Det er virkelig synd det som skjedde med Sandberg. Han hadde for noen få år siden stor støtte i grasrota i partiet. Nå er han ikke til å kjenne igjen. Det startet allerede da han satt i regjering, da ble han fullstendig anonym, sier Hillestad.

Hillestad sier at han skrev innlegget, men sier at det var ikke han som betalte for å gi det ytterligere spredning på Facebook. Lederen av Ås Frp, Torill Horgen, sier det var en i lokallaget som gjorde det, men at laget stiller seg bak dette.

– Det er ikke så mange av våre innlegg som pleier å få såpass mye oppmerksomhet, men vi mente denne her fortjente litt ekstra spredning. Vi ville se hvor mange innlegget ville nå, sier hun.

SE VIDEO: Sandberg: – Dere har nærmest henrettet kjæresten min:

Populært